Η… δωρεάν Παιδεία της «Μητσοτάκης Α.Ε.» στην Κρήτη – Με συγχωνεύσεις, υποβάθμιση σχολείων και λουκέτα ξεκίνησε η σχολική χρονιά

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση ΜέΡΑ25 Κρήτης:

Οι εικόνες των σχολείων της Κρήτης που αντί για αγιασμό έκαναν κατάληψη, των γονιών και των παιδιών που αντί να χαίρονται με την έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκονται στην έναρξη κινητοποιήσεων και αγώνων, είναι ενδεικτικές της αποτελεσματικότητας του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη.

Ειδικά στα Χανιά, τα προβλήματα είναι εκρηκτικά. Οι συγχωνεύσεις δύο τάξεων σε μία (π.χ. Τρίτη μαζί με Τετάρτη Δημοτικού) γυρίζουν την εκπαίδευση πολλά χρόνια πίσω.  Στο Δημοτικό Σχολείο Δραπανιά στην Κίσσαμο, στα σχολεία του Σκινέ-Φουρνέ και του Γερανίου στον Πλατανιά οι μαθητές μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, αρκεί να ευημερούν οι αριθμοί. Η υποβάθμιση των σχολείων από εξαθέσια σε πενταθέσια, οι συγχωνεύσεις δύο τάξεων σε μία και οι αλχημείες για να «εξαφανιστούν» τα κενά εκπαιδευτικών εξαφανίζουν και το δικαίωμα των παιδιών σε ίσες ευκαιρίες.

"Sponsored links"

Αλλά και απαράδεκτα και παράνομα λουκέτα σε σχολεία. Στο Γαράζο Μυλοποτάμου επιχειρείται το κλείσιμο του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού παρόλο που πληρούν τον ελάχιστο αριθμό παιδιών. Ειδικά για τον Μυλοπόταμο όπου το ζήτημα της σχολικής διαρροής είναι καίριο, οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης δίνουν το τελειωτικό χτύπημα σε ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα.

Στη Γαύδο δεν λήφθηκε καμία μέριμνα για τα δύο παιδιά του Γυμνασίου που θα αναγκαστούν να πάνε σχολείο στην Παλαιόχωρα ενώ στο Ηράκλειο παραμένουν τεράστια προβλήματα στα σχολικά κτίρια που εντάθηκαν μετά τον περυσινό σεισμό στο Αρκαλοχώρι και εκατοντάδες μαθητές ξεκίνησαν και τη νέα σχολική χρονιά σε κοντέινερ. Κερασάκι στην τούρτα η διαφαινόμενη εκ περιτροπής λειτουργία της θέρμανσης στα σχολεία λόγω του τεράστιου ενεργειακού κόστους αφού δεν έχουν προβλεφθεί επιπλέον χρηματοδοτήσεις για τις σχολικές επιτροπές.

Η μόνη «επένδυση» για την Παιδεία στην Κρήτη είναι η ορκωμοσία ειδικών φρουρών για τα ΑΕΙ του νησιού. Αντί για δασκάλους και νέα σχολεία, αστυνομία και καταστολή.

Όλα αυτά δίνουν, για την Κρήτη αλλά και συνολικά για τη χώρα, την πραγματική εικόνα της «δημόσιας και δωρεάν Παιδείας» του επιτελικού κράτους της «Μητσοτάκης Α.Ε.», την  ώρα που βρίσκονται δισεκατομμύρια για άχρηστους εξοπλισμούς, για απευθείας αναθέσεις σε φιλικούς εργολάβους ή για την επιδότηση των κερδών των ασύδοτων ενεργειακών παρόχων.

* Φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις σε Κάντανο και Γεράνι Χανίων.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live