“Η εκδίωξη των ΒΑΠΕ”: Ρεπορτάζ από την αποτροπή εγκατάστασης ανεμογεννήτριων στο χωριό Άρδαχτος του Ρεθύμνου | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Ο γνωστός δημοσιογράφος Μάριος Διονέλλης βρέθηκε στα ορεινά του Ρεθύμνου, μαζί με τους κάτοικους που απέτρεψαν την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και κατέγραψε με την κάμερά του την διαμαρτυρία των πολιτών. Μάλιστα, ετοίμασε και ένα σχετικό βίντεο το οποίο δημοσιοποίησε.

Στο σχετικό κείμενο – περιγραφή αναφέρονται τα εξής:

Οι κάτοικοι στα ορεινά του Ρεθύμνου αντιλήφθηκαν τα μηχανήματα της “ΔΕΗ Ανανεώσιμες” να ανεβαίνουν στο χωριό Άρδαχτος για να ξεκινήσουν την εγκατάσταση τριών νέων ανεμογεννητριών, σε απόσταση 200 μέτρων από την κατοικημένη περιοχή.

"Sponsored links"

Screenshot 2015-10-04 17.23.13

 

Σε ελάχιστο χρόνο μαζεύτηκαν αλληλέγγυοι από τα γύρω χωριά αλλά και από το Ρέθυμνο και ανέκοψαν την πορεία των μηχανημάτων.

Απαίτησαν όχι μόνο να φύγουν από το χωριό τους αλλά και από την Κρήτη και τους ακολούθησαν σε κομβόι μέχρι το λιμάνι του Ηρακλείου όπου και τελικά τα πέντε τεράστια οχήματα φορτώθηκαν στο πλοίο της γραμμής για Πειραιά.

Ρεπορτάζ – video: Μάριος Διονέλλης

Δείτε το:

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live