Η ελληνική φέτα φθηνότερη στη Γερμανία απ’ ό,τι στην Ελλάδα!

Κανένα σχόλιο

Η οικολογική φέτα «Κολιός» των 150 γραμμαρίων στα σούπερ μάρκετ του Βερολίνου πωλείται 1,99€ και στα ελληνικά σούπερ μάρκετ έχει 2,40€! Εάν αυτό δεν είναι αισχροκέρδεια, τότε τι είναι;

Η γαλακτοβιομηχανία αγοράζει το γάλα από τον αγελαδοτρόφο 0,52€ το λίτρο και στο ράφι φτάνει 1,48€ με 1,87€.

Φέτα

"Sponsored links"

Στην Κύπρο, ο παραγωγός πουλάει το γάλα 0,67€ έως 0,70€ το λίτρο και στο σούπερ μάρκετ πωλείται 1,50€, 1,55€, έως 1,60€.

Στη Δανία, ο παραγωγός πουλάει το γάλα 0,62€ έως 0,63€ ανά λίτρο και στο σούπερ μάρκετ πωλείται 1,80€ έως 2€.

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι στην Ελλάδα ο παραγωγός σε σχέση με τον Κύπριο και τον Δανό συνάδελφό του, πουλάει το γάλα φθηνότερα στη γαλακτοβιομηχανία και ο Έλληνας καταναλωτής το αγοράζει ακριβότερα σε σχέση με τον Κύπριο και τον Δανό!

Φέτα

Να γιατί η φετινή προεκλογική μάχη θα κριθεί στο ράφι των σούπερ μάρκετ! Ο Έλληνας καταναλωτής – ψηφοφόρος διαπιστώνει ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας και ιδίως η κυβέρνηση ΔΕΝ μπορεί να τιθασεύσει τις τιμές και να πατάξει τα κυκλώματα αισχροκέρδειας που δρουν ανεξέλεγκτα απο την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση. Όποιος μιλήσει ντόμπρα και κατεβάσει σχέδιο πάταξης της αισχροκέρδειας, θα αγγίξει τις καρδιές των καταναλωτών – ψηφοφόρων, αλλά δυστυχώς το πολιτικό προσωπικό δείχνει να μην διαισθάνεται το μέγεθος και την κρισιμότητα του προβλήματος.

Οι καταναλωτικές ενώσεις και πρώτη και καλύτερη την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών, με πρόεδρο τον Απόστολο Ραφτόπουλο, διοχετεύουν διαρκώς τα κοινοβουλευτικά κόμματα με στοιχεία-«φωτιά» που αφορούν στις ανατιμήσεις και στην αισχροκέρδεια και αντί να ξεσηκώσουν το σύμπαν, διατηρούν ένοχη σιωπή.

Δ. Β.

ieidiseis.gr

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live