Η ΕΛΜΕ Χανίων “για τα γεγονότα πρωτοφανούς καταστολής απέναντι στο εκπαιδευτικό κίνημα στην πόλη μας”

Κανένα σχόλιο

Για γεγονότα πρωτοφανούς καταστολής αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων με αφορμή τις 3 προσαγωγής και τη 1 σύλληψη φοιτητών έξω από τα σπίτια τους.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Το πρωί της 27ης Φλεβάρη πραγματοποιήθηκαν αναίτια 3 προσαγωγές και 1 σύλληψη φοιτητών, συνδικαλιστών, μέλη των φοιτητικών συλλόγων Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης έξω από το σπίτι τους. Συγκεκριμένα, μέλη της ασφάλειας παράνομα εισέβαλαν στο σπίτι των δύο φοιτητών. Εκτός ορίων είναι το γεγονός, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι φοιτητές και οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πολυτεχνείου, ότι δεν έδειξαν καν ένταλμα! Όπως υποχρεούνται από τον νόμο και παρότι είπαν ότι ήταν παρών εισαγγελέας δεν έδειξαν ποιος είναι! Έψαξαν όλο το σπίτι χωρίς να δείξουν την αστυνομική τους ταυτότητα! και στην συνέχεια κυριολεκτικά τους απήγαγαν μαζί με άλλους δύο προσαχθέντες που τους περίμεναν έξω από το σπίτι. Σε κανέναν από τους παραπάνω δεν γνωστοποιήθηκαν τα αίτια αυτής της άθλιας και αντιδημοκρατικής μεταχείρισης.

"Sponsored links"

Αυτή την βδομάδα επίσης, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ένα πανεπιστήμιο που είναι κλειστό εδώ και ένα χρόνο, σε ένα πανεπιστήμιο που εδώ και ένα χρόνο οι επιστήμονες του αύριο δεν έχουν δει τις σχολές τους να λειτουργούν, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε αγωνιζόμενους φοιτητές για να διασφαλίσουν δήθεν την «ομαλή λειτουργία του ΑΠΘ».

Αποδεικνύεται ότι για τον νόμο της Κυβέρνησης, έγκλημα είναι η υπεράσπιση της Δωρεάν Παιδείας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων, για αυτό στέλνει τα ΜΑΤ να κρατήσουν κλειστά τα Πανεπιστήμια και προχωρεί σε προσαγωγές, βία και καταστολή εναντίον φοιτητών που θέλουν να σπουδάσουν ή που διαδηλώνουν ενάντια στην αυταρχική καταστολή που έχει κηρύξει η κυβέρνηση με αφορμή την πανδημία, προασπίζοντας το δικαίωμά τους στις σπουδές, το δικαίωμα στο να σπουδάζουν σε χώρο όπου η πολιτική και κοινωνική αντιπαράθεση περιφρουρείται όχι από τα δακρυγόνα και τα γκλοπ αλλά από τις συλλογικές διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων και του κινήματος. Η κυβέρνηση προχωράει σε ανοιχτή καταστολή των συλλογικών διαδικασιών των φοιτητών.

Με το νόμο τους και την τρομοκρατία τους θέλουν να επιβάλλουν, ένα πανεπιστήμιο που η γνώση και η επιστήμη θα είναι εμπόρευμα, σε μια αυταρχική κοινωνία φοβισμένων ανθρώπων με τον λαό γονατισμένο χωρίς ενοχλητικές φωνές που θα διεκδικούν Δημοκρατία, Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για ένα καλύτερο αύριο για το λαό.

Κυβέρνηση, Πρυτανικές Αρχές στο Πολυτεχνείο Κρήτης και στο Αριστοτέλειο αντιμετωπίζουν τους δασκάλους, τους γιατρούς, τους αρχιτέκτονες του αύριο, σαν εγκληματίες!

Οι εκπαιδευτικοί, το αγωνιστικό φοιτητικό κίνημα, το ευρύτερο εργατικό και λαϊκό κίνημα έχουν απαντήσει απέναντι στην βία και την καταστολή σε πιο δύσκολους καιρούς. Είναι γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι θα βάλει φρένο στους αγώνες. Δεν θα δεχθούμε την μετατροπή της πανδημίας σε «γύψο» απέναντι στο λαϊκό κίνημα. Απέναντι στα δικαιώματά μας!

Να απαλλαχθούν των κατηγοριών όλοι οι προσαχθέντες φοιτητές και να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Η ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει την πρωτοφανή βίαιη επέμβαση και επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον φοιτητών. Δεσμεύεται δε, ότι άμεσα θα πάρει πρωτοβουλίες για την προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και του λαού ευρύτερα.”

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live