21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΕΛΜΕ Χανίων: Κανείς εκπαιδευτικός στα Χανιά δε συμμετείχε στην αξιολόγηση

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων ενημερώνει ότι οι εκπαιδευτικοί των Χανίων συμμετείχαν σε απόλυτο βαθμό στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων εχει ως εξής:

Η ΕΛΜΕ Χανίων χαιρετίζει την τεράστια συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία – αποχή

Το σύνολο των συλλόγων διδασκόντων στα Χανιά αποφάσισε να απέχει από το συγκεκριμένο «καθήκον» της αξιολόγησης. Γιατί δικό μας καθήκον είναι η υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου και του παιδαγωγικού μας ρόλου.

Ο αγώνας δεν σταματά. Συνεχίζουμε ενάντια σε κάθε προσπάθεια επιβολής από τη μεριά του ΥΠΑΙΘ και της Διοίκησης.  Η κυβέρνηση δεν κατόρθωσε να πείσει ή να τρομοκρατήσει ούτε το 5% του κλάδου. Είναι ο δεύτερος διασυρμός της μετά την αποτυχία της στις ψευδοεκλογές του Νοέμβρη για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Κάθε απόπειρα πίεσης, εκφοβισμού ή αλλοίωσης αποτελέσματος σε σύλλογο να καταγγέλλεται άμεσα στο σωματείο.

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ, Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ!

Δεδομένης της παράτασης μέχρι 19 Μάρτη να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

Οι άνωθεν παροτρύνσεις σε συναδέλφους – διευθυντές να παρανομούν και να γράφουν στο πρακτικό του συλλόγου διδασκόντων, χωρίς συνεδρίαση και απόφαση συλλόγου, δεν θα μείνουν αναπάντητες. Δεν είναι τυχαίο ότι η συγκεκριμένη «εντολή» δίνεται μόνο προφορικά και μπορεί να οδηγήσει διευθυντές σε μη νόμιμες πράξεις.

Επαναληπτική συνεδρίαση συλλόγου, με νέες δηλώσεις και μειωμένη απαρτία είναι εκτός νομοθετικού πλαισίου. Ο Κώδικας Διοικητικής Λειτουργίας –που επικαλούνται- αναφέρεται στα όργανα της Διοίκησης. Για αυτό άλλωστε μιλάει για διορισμένα, τακτικά και αναπληρωματικά μέλη. Είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο άρθρο δεν αναφέρεται στο Σύλλογο Διδασκόντων των σχολείων, γεγονός που επιβεβαιώνεται επιπλέον και στο Άρθρο 1 (όπως τροποποιήθηκε  με το άρθρο 1 παρ.1 Ν.4250/2014,ΦΕΚ Α 74/26.3.2014,και με το άρθρο 7 παρ.1 Ν.4325/2015,ΦΕΚ Α 47/11.5.2015) του ίδιου νόμου:

«Πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του Κώδικα

Οι διατάξεις του Κώδικα αυτού εφαρμόζονται στο Δημόσιο, στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και στα άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, εκτός αν άλλως ορίζεται σε επιμέρους διατάξεις…».

Οι διαδικασίες της εκπαίδευσης έτσι κι αλλιώς ορίζονται από άλλες διατάξεις. Στην περίπτωση των Συλλόγων Διδασκόντων είναι ο ν.1566/85 και η ΥΑ  Φ.353.1/324/105657/Δ1/2002.

Τέλος επισημαίνουμε ότι οι δηλώσεις για την απεργία – αποχή ισχύουν στο διηνεκές και μόνο ο/η εκπαιδευτικός μπορεί, αν θέλει, να την αποσύρει. Άλλωστε ο τρόπος που ασκούμε ένα κατοχυρωμένο συνταγματικό μας δικαίωμα, αυτό της απεργίας- αποχής, δεν απαιτεί την έγκριση της εκάστοτε διοίκησης.

"google ad"

  • ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΧΗ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
  • Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...