Η ΕΛΜΕ Χανίων συλλέγει υπογραφές ενάντια στην μετατροπή του 1ου Γυμνασίου Χανίων σε Πειραματικό

Κανένα σχόλιο

Η ΕΛΜΕ Χανίων προχωρά σε συλλογή υπογραφών ενάντια στη μετατροπή του 1ου Γυμνασίου Χανίων σε Πειραματικό.

Στο κείμενο το οποίο καλούνται να συνυπογράψουν οι πολίτες αναφέρονται τα εξής:

ΑΥΤΟΙ

"Sponsored links"

  • Που εγκατέλειψαν τα σχολεία μας στο έλεος της πανδημίας και τα κράτησαν κλειστά σχεδόν όλο το χειμώνα για να μην ξοδέψουν για την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας.
  • Που πετούν εκτός πανεπιστημίων χιλιάδες παιδιά για να τα στείλουν πελάτες στα ιδιωτικά κολλέγια
  • Που πετούν παιδιά από τα 15 τους χρόνια με νόμο στην ανήλικη εργασία
  • Που ευθύνονται για τις χιλιάδες χαμένες ώρες μαθημάτων αφού προσλαμβάνουν αναπληρωτές το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη

Αντί να ντρέπονται :

  • Που δεν έχει χτιστεί ούτε μια σχολική αίθουσα τα τελευταία 13 χρόνια στα Χανιά.
  • Που 56 τμήματα μαθητών κάνουν μάθημα σε προκάτ αίθουσες.
  • Που δεν έχουν γίνει μόνιμοι διορισμοί στη Γενική Αγωγή τα τελευταία 11 χρόνια.
  • Που έχουν ρημάξει και τα 54 σχολεία του νομού.

Έρχονται, εν μέσω πανδημίας, να μετατρέψουν το 1ο Γυμνάσιο Χανίων σε Πειραματικό σχολείο, παρά την αντίθετη, αιτιολογημένη απόφαση των καθηγητών του σχολείου. Κι από πάνω προκαλούν ισχυριζόμενοι ότι έτσι θα ¨αναβαθμίσουν¨ όλη τη δημόσια εκπαίδευση στα Χανιά!

Ονειρεύονται νησίδες αριστείας δημιουργώντας από ένα τουλάχιστον Πρότυπο/ Πειραματικό Γυμνάσιο, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στα Χανιά κι όλα τα υπόλοιπα παιδιά να φοιτούν σε διαλυμένα, υποχρηματοδοτούμενα σχολεία. Όμως ο βασικός ρόλος της εκπαιδευτικής διαδικασίας δεν είναι η «εκπαίδευση των λίγων αρίστων μαθητών». Είναι η ανύψωση του μορφωτικού επιπέδου ανεξαιρέτως όλων των παιδιών, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση, τη φυλή, το χρώμα και τη θρησκεία.  Είμαστε αντίθετοι στην λειτουργία των Πειραματικών / Πρότυπων καθώς πέραν των άλλων συνδέονται και με την Αξιολόγηση.

Με την  ενδεχόμενη μετατροπή του 1ου Γυμνασίου σε Πειραματικό ,θα χάσουν τις οργανικές τους θέσεις, σήμερα οι καθηγητές του 1ου Γυμνασίου κι αύριο των υπόλοιπων σχολείων που θ΄ακολουθήσουν. Θα γίνει πολύ πιο δύσκολο  να βελτιώσουν τη θέση τους οι υπηρετούντες στα επαρχιακά σχολεία, καθώς οι υπεράριθμοι στην πόλη των Χανίων θα αυξηθούν σημαντικά. Επίσης, η μείωση των οργανικών κενών θα μειώσει τις απαιτούμενες θέσεις για διορισμό πλήττοντας έτσι και τους αδιόριστους συναδέλφους.

Εμείς, ως παιδαγωγοί κι εργαζόμενοι, θα υπερασπιστούμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα και το δικαίωμα όλων των οικογενειών να μορφώνουν τα παιδιά τους.

Οι καθηγητές του 1ου Γυμνασίου δεν είναι μόνοι! Οι επιθέσεις εναντίον τους, αλλά κι εναντίον ολόκληρου του κλάδου, δεν μας πτοούν. Η προσπάθεια και αυτής της κυβέρνησης να δώσει ένα ακόμα χτύπημα στη δημόσια εκπαίδευση, υπηρετώντας τις επιδιώξεις για σχολεία αυτόνομα, κατηγοριοποιημένα, πανάκριβα για τους ίδιους τους γονείς και μακριά από τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας, θα πέσει στο κενό!

ΟΧΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ – «ΑΡΙΣΤΑ» ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Πατήστε εδώ για μετάβαση στην ηλεκτρονική φόρμα συλλογής υπογραφών

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις