Η Ε.Π.Κ. Κρήτης για το επερχόμενο κύμα ακρίβειας – Τι μέτρα προτείνει

Κανένα σχόλιο

Ανοιχτή επιστολή προς τους αρμόδιους Υπουργούς έστειλε η Πρόεδρος της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης κ. Ιωάννα Μελάκη, προτείνοντας μέτρα για την αντιμετώπιση της ακριβειας.

Πιο αναλυτικά, στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

“Αξιότιμοι κύριοι,

"Sponsored links"

Επειδή ζούμε σε ένα ασαφές, παγκόσμιο Οικονομικό περιβάλλον, λόγω αύξηση της ζήτησης ενέργειας, και ως γνωστόν, οι τιμές καθορίζονται από διάφορα πολυπαραγοντικά αίτια, όπως γεωπολιτικά, περιβαντολογικά, πολιτικά, οικονομικά κ.α και ως γνωστόν η τιμή της ενέργειας καθορίζει την τιμή πολλών τομέων της οικονομίας προϊόντων και υπηρεσιών, και επειδή αυτή “η Θολούρα “χρειάζεται άμεση πολιτική διαχείριση, λόγω της πολιτικής καθορισμού των τιμών και των καταχρήσεων από τους προμηθευτές, εποχή που ευνοεί την καιροσκοπία, κερδοσκοπία.

Επειδή το θέμα είναι επείγον, λόγω πολλών προβλέψεων και ενεργειών που έπρεπε να είχαν γίνει από χθες, και ναι μεν μπορεί να έχουν τεράστιο αντίκτυπο , στην παραγωγική βάση (Βιομηχανία, βιοτεχνία, απλή πρωτογενής παραγωγή κ.α αλλά ουσίας ο καταναλωτής θα κληθεί να πληρώσει την κάθε αύξηση, την κάθε ανεπάρκεια, την κάθε υποβάθμιση προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς ο τελικός αποδέκτης είναι εκείνος.

Ως Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, λαμβάνοντας μέρος στα τεκταινόμενα της παραγωγής , ζήτησης και κατανάλωσης και επειδή ο σημερινός καταναλωτής είναι αδύναμος λόγω των αλλεπάλληλων κρίσεων (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ -ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ), η πολιτεία οφείλει να τον στηρίξει βρίσκοντας λύσεις που θα εξασφαλίζουν μία βιώσιμη και αξιοπρεπή διαβίωση, αφού πάρει τα μέτρα που θα τον βοηθήσουν

Τι πρέπει να γίνει

Είναι αλήθεια ότι, σε πολλές ομαλές καταστάσεις , η καλύτερη μέθοδος είναι η αυτορρύθμιση της Αγοράς. Όμως εδώ, έχουμε νέα δεδομένα , κρίσιμα δεδομένα, και απαιτείται η Κρατική παρέμβαση, τουλάχιστον στα βασικά όπως:

α) Προστασία του Καταναλωτή, ενισχύοντας τις Εθνικές Ενώσεις Καταναλωτών , με τεχνογνωσία, τεχνολογία, χρηματοδότηση κ.α.

β) Κοινωνική Πολιτική, σε πολίτες που στερούνται το βασικό εισόδημα διαβίωσης.

γ)Κυβερνητική Παρέμβαση ,σε εθνικό επίπεδο με μείωση άμεσων και έμμεσων φόρων και μέτρα ελαχιστοποίησης της συρρίκνωσης εισοδήματος νοικοκυριών, ενίσχυση μικρομεσαίων (το Πράσινο Ταμείο υπολογίζεται ότι θα συγκεντρώσει 1 δις.€ από τα δικαιώματα ρύπων)

δ) Ίδρυση Συντονιστικού Κέντρου , υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για συντονισμό των εμπλεκόμενων Φορέων ,όπως ΡΑΕ, Επιτροπή Ανταγωνισμού, ώστε να παρακολουθείται στενά, οι αγορές ηλεκτρικής ενέργειας ,ώστε να αποτρέψουν/ σταματήσουν παραβατικές συμπεριφορές και αδικαιολόγητες αυξήσεις των τιμών.

"Sponsored links"

Αξιότιμοι κύριοι,

Επειδή η “καταιγίδα της ακρίβειας” προς όλα τα επίπεδα, είναι προ των πυλών, οφείλουμε όλοι να συμπράξουμε κοινωνία, φορείς και Κυβέρνηση με σχεδιασμό, προκειμένου να κρατηθεί η ισορροπία κοινωνίας και αγοράς”.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,

Ιωάννα Μελάκη”

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live