Η ιστορία του “Σινέ Αστόρ” στην Κίσσαμο κέρδισε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Το “Σινεμά ο Παράδεισος” στην Κρήτη λεγόταν “Σινέ Αστόρ” και βρισκότανε στην Κίσσαμο.

Η ιστορία του “Σινέ Αστόρ”, ενός από τους πρώτους κινηματογράφους των Χανίων, που άνοιξε τη δεκαετία του ”50 στην επαρχιακή πόλη Καστέλι Κισάμου, αποτελώντας για χρόνια σημείο αναφοράς για τους κατοίκους είναι η μαθητική ταινία που κέρδισε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο 12ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών «ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ;».

Πρόκειται για ένα έργο που δημιούργησαν οι μαθητές του ΓΕΛ Κισσάμου Χανίων και αποτελεί παραγωγή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων το 2019.

"Sponsored links"

Δείτε το ντοκιμαντέρ:

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live