Η Κορίνα είχε κάνει εργασία για τον σχεδιασμό βιώσιμης οικοτουριστικής μονάδας στη Γαύδο – Το αμάξι έπεσε στο γκρεμό επειδή “λύθηκε” το χειρόφρενο

Κανένα σχόλιο

Ο δεσμός της 27χρονης Κορίνας με τη Γαύδο ήταν πολύ ισχυρός οπως και το ενδιαφέρον για τον τόπο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι είχε αφιερώσει εργασία της για την ανάπτυξη του νησιού με όρους βιωσιμότητας και με σεβασμό στο περιβάλλον.

Η σχετική παρουσίαση έγινε πριν μολις μερικούς μήνες στις 2 Ιουλίου του 2020.

"Sponsored links"

Ο τίτλος της εργασίας ήταν: “Εναλλακτικός Τουρισμός: μεθοδολογία σχεδιασμού βιώσιμης οικοτουριστικής μονάδας στη Γαύδο”

Στην περίληψη αναφερόταν τα εξής:

Η παρούσα εργασία ερευνά το φαινόμενο του τουρισμού.

Με αφορμή την ποιότητα ζωής, όπως παράλληλα το σεβασμό ως προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, καθίσταται αναγκαία η εισχώρηση του Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού και άλλων βοηθητικών εννοιών,  στην ιδεολογία της δόμησης. Πιο συγκεκριμένα, αναλύεται η υφιστάμενη κατάσταση του τουρισμού στην Ελλάδα και τη Γαύδο, καθώς και οι επιπτώσεις του φαινομένου στο φυσικό και το δομημένο περιβάλλον.

Στη συνέχεια, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, εξετάζονται οι διαφορές του από το συμβατικό-μαζικό τουρισμό, αποσκοπώντας στον πιο σαφή προσδιορισμό, για την κατανόηση του όρου.

Ύστερα, παρουσιάζονται οι παράμετροι σχεδιασμού του εναλλακτικού τουρισμού, ενώ η ιδέα της μελέτης βασίζεται στην εφαρμογή των παραμέτρων αυτών, για στο σχεδιασμό και την κατασκευή ενός βιώσιμου οικοτουριστικού καταλύματος, μικρής κλίμακας και αποτελούμενο, ως επί το πλείστον, από φυσικά υλικά της Γαύδου, αφού προηγουμένως μελετήσουμε τη φέρουσα ικανότητα της περιοχής, ώστε το οικοσύστημα να συνεχίσει να διατηρείται με τρόπο βιώσιμο.

Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος της 27χρονης Κορίνας ώστε το νησί της Γαύδου να μην αλλοιωθεί από την τουριστική ανάπτυξη και να διατηρήσει τον ιδιαιτερο χαρακτήρα του είναι και η τελευταία της ανάρτηση στο facebook στην οποία αναφερόταν, μεταξύ άλλων, και στην απουσία υποδομών:

«Καλημέρα σε όλους, απ΄το όμορφο νησί που φωνάζει βοήθεια.

Ακολουθεί ένα καλοκαίρι που η επισκεψιμότητα θα ξεπεράσει τη φέρουσα ικανότητα σε όλους τους τομείς και κατά βάση στον τομέα των υποδομών και αυτόν του Σεβασμού στον ‘Αλλον και στο Περιβάλλον.

"Sponsored links"

Οι αρμόδιοι φορείς, οφείλουν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για αυτό, όπως και για τις υπόλοιπες ανάγκες που κραυγάζει το νησί, και σαν αρχιτεκτονας και φυσιολάτρης, κάθε Ήπια ανάπτυξη να γίνεται με τρόπο Β Ι Ω Σ Ι Μ Ο».

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τελευταίες αναφορές το τροχαίο δε συνέβη κατά τη διάρκεια οδήγησης. Tο αμάξι ήταν σταθερό όμως “λύθηκε” το χειρόφρενο και το αμάξι κύλησε στον γκρεμό πριν προλάβουν να αντιδράσουν ο οδηγός και η συνοδηγός Κορίνα.

Ο 40χρονος οδηγός με καταγωγή από το Ρέθυμνο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων δίχως να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

 

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live