“Η Κορίνα πέθανε επειδή δεν είχε μπάρμπα στην Κορώνη”

Κανένα σχόλιο

Φίλος και αναγνώστης της εφημερίδας μας, μας έστειλε το ακολουθο σύντομο σημείωμα το οποίο αποτυπώνει και μια γενικότερη αίσθηση που υπάρχει στη Χανιώτικη κοινωνία:

“Φίλοι του “Αγώνα”,

Η Κορίνα πέθανε επειδή δεν είχε μπάρμπα στην Κορώνη. Στην Ελλάδα όπου για να γίνει μια δουλειά μετράνε πάντα οι γνωριμίες, το να μην έχεις τους γνωστούς και να μη μπορείς να ασκήσεις πιέσεις, μπορεί να σου κοστίζει τη ζωή.

"Sponsored links"

Αν στη θέση της Κορίνας ήταν η κόρη κάποιου γνωστού και ισχυρού, δε θα υπήρχε τέτοια καθυστέρηση, θα επικρατούσε η λογική και δε θα πνιγόταν όλο το ελληνικό κράτος στην τήρηση ηλιθιων και ανούσιων γραφειοκρατικών διαδικασιών. Το ελικόπτερο θα ήταν εκεί στην ώρα του.

Αν η Κορίνα ήταν κάποιος τουρίστας από κάποια χώρα της Βόρειας Ευρώπης, οι αρχές πάλι θα κινητοποιούνταν, γιατί το διακύβευμα δε θα ήταν μόνο η ζωή του τουρίστα, αλλά και ο αντίκτυπος που ένας πιθανός θάνατος θα είχε στο προϊόν του τουρισμού.

Όμως η Κορίνα δεν ήταν ούτε πλούσια, ούτε ειχε μπάρμπα στην Κορώνη, ούτε ήταν τουρίστρια.

Κουράγιο στην οικογένειά της και ας ελπίσουμε, ο θάνατός της να βρει δικαίωση μέσω της ουσιαστικής βελτίωσης του πώς λειτουργούν τα πράγματα. Γιατι η καλύτερη λειτουργία αφορά κυρίως αυτούς που εξαρτώνται από το να λειτουργούν καλύτερα τα πράγματα.

Οι άλλοι, πάντα βρίσκουν τρόπους.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live