24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

“Η κυβέρνηση ανοίγει τον δρόμο στους μαυραγορίτες!”: Λαϊκό γλέντι αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών στα Μεγάλα Χωράφια | Φωτός+Βίντεο

Ημερομηνία:

Συγκέντρωση και λαϊκό γλέντι στήριξης του αγώνα των αγροτών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια.

Εργάτες και φοιτητές αλλά και απλοί πολίτες που συγκεντρώθηκαν στα Μεγάλα Χωράφια και συμμετείχαν στο 15λεπτο μπλόκο δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την αλληλεγγύη τους προς τον αγώνα των αγρότων.

Όσον αφορά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ηράκλειο μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη και αντιπροσωπείας αγροτών από την Κρήτη, οι αγρότες στο Μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια μίλησαν για “μάζωξη προθύμων άνευ ουσίας”

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε λαϊκό γλέντι με μουσική και ζεστό πιλάφι, κρασί και φρούτα.

Ο Μανούσος Σταυριανουδάκης, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων με δηλώσεις που παραχώρησε στην εφημερίδα μας είπε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης των αγροτών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, από τις 12 το μεσημέρι, οι αγρότες στο μπλόκο θα κλείνουν τον δρόμο ανά τέταρτο μέχρι την ολοκλήρωση της συνάντησης

Πιο αναλυτικά, ο Μανούσος Σταυριανουδάκης είπε στην εφημερίδα μας:

Ο Μανούσος Σταυριανουδάκης, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων

“Σήμερα συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Κλείσαμε τον δρόμο στα Μεγάλα Χωράφια για περίπου μισή ώρα. Είμαστε συντονισμένοι με την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων και συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι την Τρίτη που θα γίνει η συνάντηση με τον πρωθυπουργό. 

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων εκπροσωπείται από τους συναδέλφους μας που συναντώνται την Τρίτη με τον πρωθυπουργό. Είμαστε ενωμένοι, τα αιτήματά μας είναι κοινά. Η ίδια πολιτική που εφαρμόζεται στην πάνω Ελλάδα, εφαρμόζεται και στην Κρήτη. Αυτή η πολιτική είναι που ξεκληρίζει τον μικρομεσαίο αγρότη και κτηνοτρόφο, είναι η Κοινή Αγροτική Πολιτική και για αυτό είναι σε όλη την Ευρώπη οι αγρότες στον δρόμο.

Είμαστε από τους πρώτους που το λέγαμε αυτό πρίν από αρκετά χρόνια, ότι η Κοινή Αγροτική Πολιτική θα ξεκληρίσει τον μικρομεσαίο αγρότη και κτηνοτρόφο. Εμείς έχουμε αποφασίσει εδώ στα Μεγάλα Χωράφια ότι την Τρίτη που θα γίνεται η συνάντηση με τον πρωθυπουργό, από τις 12 η ώρα θα κλείνουμε το δρόμο ανά τέταρτο, μέχρι να λήξει η συνάντηση. 

Να ξέρουν ότι δεν πρόκειται να παραδοθούμε άνευ όρων! Δε γίνεται ο καταναλωτής να τρώει τα προϊόντα μας πανάκριβα και εμείς να μη μπορούμε να ζήσουμε. Πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι υπάρχει ο καταναλωτής και ο παραγωγός. Οι μεσάζοντας είναι το ένα πρόβλημα.

Η κυβέρνηση ανοίγει τον δρόμο στους μαυραγορίτες για να διεκδικούνε όλο και περισσότερα!”

 

Οι αγρότες διεκδικούν:

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και ενίσχυση για την ακαρπία στην ελιά με 200 ευρώ το στρέμμα αλλά και τα άλλα προϊόντα που έχουν πληγεί από τις καιρικές συνθήκες, από ασθένειες και μύκητες όπως τα εσπεριδοειδή και τα κάστανα.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Ολοκληρωμένο πρόγραμμα δακοκτονίας με ευθύνη του κράτους, με την απαραίτητη χρηματοδότηση και προσωπικό.

  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση. Όχι στα σχέδια της κυβέρνησης που θέλει να αυξήσει τις εισφορές, να μειώσει τις αποζημιώσεις και να ανοίξει διάπλατα τον δρόμο στις ιδιωτικές εταιρείες.
  • Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή στη γεωργία και με το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία. Έγκαιρη χορήγηση των ενισχύσεων, σε μία δόση, χωρίς παρακρατήσεις.
  • Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τζίρο έως 40.000 ευρώ.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, χωραφιού, στάνης. Κανένα σπίτι και γεώτρηση χωρίς ρεύμα.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ