24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Η κυβέρνηση της Σλοβενίας εγκρίνει την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους – Η 10η χώρα της ΕΕ

Ημερομηνία:

Η κυβέρνηση της Σλοβενίας ενέκρινε την Πέμπτη μια πρόταση για την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους και ζήτησε από το κοινοβούλιο να επικυρώσει την απόφαση.

Ο Πρωθυπουργός Ρόμπερτ Γκολόμπ είπε ότι η κυβέρνησή του έστειλε την πρόταση αναγνώρισης στο κοινοβούλιο, το οποίο θα συγκληθεί πιθανόν την επόμενη εβδομάδα.

«Όλος ο κόσμος πρέπει να ενεργήσει προς την κατεύθυνση της ειρήνης», δήλωσε ο Γκόλομπ μετά τη συνεδρίαση της κυβέρνησης. «Ο τρόπος για την επίτευξη της ειρήνης είναι μια λύση δύο κρατών».

«Η απόφαση δεν στρέφεται εναντίον κανενός, ούτε καν του Ισραήλ, αλλά είναι ένα μήνυμα ειρήνης», πρόσθεσε καθώς η παλαιστινιακή σημαία υψώθηκε στα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης στη Λιουμπλιάνα, τη σλοβενική πρωτεύουσα.

Η κοινοβουλευτική έγκριση είναι απαραίτητη για να τεθεί σε ισχύ η κίνηση. Ο κυβερνών φιλελεύθερος συνασπισμός του Γκολόμπ έχει μια άνετη πλειοψηφία στη συνέλευση των 90 μελών και η ψηφοφορία θα είναι τυπική.

Η απόφαση της κυβέρνησης της Σλοβενίας έρχεται μόλις δύο ημέρες αφότου η Ισπανία, η Νορβηγία και η Ιρλανδία αναγνώρισαν ένα παλαιστινιακό κράτος, μια κίνηση που καταδικάστηκε από το Ισραήλ.

Με την κίνησή της, η Σλοβενία ​​πρόκειται να γίνει το 10ο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27 εθνών που αναγνωρίζει επίσημα ένα παλαιστινιακό κράτος. Η Νορβηγία δεν είναι μέλος της ΕΕ, αλλά η εξωτερική της πολιτική είναι συνήθως ευθυγραμμισμένη με το μπλοκ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ