Η λάθος δημοσκόπηση στη λάθος στιγμή, που η κυβέρνηση είχε ανάγκη

Κανένα σχόλιο

Το να γίνεται δημοσκόπηση τη στιγμή που το έδαφος ακόμα εκεί που βρίσκονται τα συντρίμμια του τρένου στα Τέμπη είναι ζεστό, αποτελεί οπωσδήποτε μία ύβρη. Όμως, για την κυβέρνηση φαίνεται ότι ήταν το ζητούμενο.

Γιατί ήταν το ζητούμενο; Γιατί υπό τις παρούσες συνθήκες καμία δημοσκόπηση δε μπορεί να καταγράψει τα πραγματικά δεδομένα. Το γεγονός των Τεμπών δημιούργησε μία πολιτική ρευστότητα που δεν αποτυπώνεται δημοσκοπικά. Δεν αποτυπώνεται, γιατί ένας τεράστιος αριθμός οργισμένων πολιτών αρνούνται να απαντήσουν σε δημοσκοπικές εταιρείες και η ψήφος τους δεν καταγράφεται, ή αν καταγράφεται, καταγράφεται ως αδιευκρίνιστη ψήφος. Κι έτσι, η πτώση της ΝΔ καταγράφεται σε μόλις 2,9% τη στιγμή που κανένα κόμμα δε φαίνεται να καρπώνεται από τη λαϊκή οργή.

Για να το κάνουμε ξεκάθαρο, αυτή η αδιευκρίνιστη ψήφος των οργισμένων πολιτών – που κλείνουν το τηλέφωνο στις δημοσκοπικές, που αρνούνται να απαντήσουν – δεν είναι μία ψήφος που μπορεί να κερδηθεί. Είναι η ψήφος πολλών νέων αλλά και των γονιών τους που βγήκαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους, ζητώντας Δικαιοσύνη σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Δε ζητούν απλά μία Δικαιοσύνη που αποδίδεται στα Δικαστήρια.

"Sponsored links"

Το βέβαιο είναι ότι η δημοσκόπηση έπρεπε να συμβεί τώρα. Τώρα, που η βούληση μεγάλης μερίδας πολιτών για ουσιαστική Αλλαγή δε θα αποτυπωνόταν δημοσκοπικά. Αυτό – δεν έχουμε καμία αμφιβολία – πρέπει να το γνώριζαν οι δημοσκόποι, όπως θα το γνώριζε και η κυβέρνηση.

 

 

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live