28.8 C
Chania
Friday, July 19, 2024

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αποκόρωνα ενάντια στις συγχωνεύσεις στα σχολεία

Ημερομηνία:

Η  «Λαϊκή Συσπείρωση»  ζητά να συζητηθεί σε άμεση συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου και να ληφθεί απόφαση ενάντια στις συγχωνεύσεις και στον μεσαίωνα της συνδιδασκαλίας, όπως για το νέο Σχολικό Έτος   επιχειρείται για τα Δημοτικά Σχολεία Καλυβών (από 9Θεσιο σε 8Θεσιο)  και Κουρνά (από 7Θεσιο σε 5Θεσιο ).

Με τις συμπτύξεις τμημάτων , καταργήσεις σχολικών μονάδων και τώρα συνδιδασκαλίες, το υπουργείο Παιδείας, η κυβέρνηση, σε αρμονία με τις Οδηγίες της ΕΕ, επιχειρούν να καλύψουν τα χιλιάδες κενά, χωρίς να προχωρούν σε νέες μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών, καλώντας με προφορικές οδηγίες τις διευθύνσεις να διαχειριστούν το πρόβλημα με το υπάρχον προσωπικό.

Έτσι, επιλέγεται να στοιβάζονται μαθητές σε 27άρια και 28άρια τμήματα , αδιαφορώντας πλήρως τόσο για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών όσο και για τις αυξημένες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών, που απαιτούν ολιγομελή τμήματα για πιο ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία, για να μπορεί ο εκπαιδευτικός να σκύβει πάνω στις ανάγκες κάθε μαθητή του.

Από το προνήπιο μέχρι το πανεπιστήμιο, τα παιδιά μας γίνονται θύματα της πολιτικής του κόστους – οφέλους. Μιας πολιτικής που έχει υποβαθμίσει τη μόρφωση, που φέρνει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που δεν έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες των παιδιών μας.

Αυτό είναι το “νέο ψηφιακό σχολείο ” της αγοράς, των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων, των στελεχών της Εκπαίδευσης σε ρόλο “μάνατζερ”, της κατηγοριοποίησης και της απαξίωσης του παιδαγωγικού ρόλου των δασκάλων. Το σχολείο του ΟΟΣΑ και της ΕΕ! Το σχολείο όπου οι μαθητές είναι αριθμοί και τα πάντα λογαριάζονται με τον ισοσκελισμό εσόδων και εξόδων.

Καλούμε τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης να πάρει πίσω την απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική απόφαση για συγχωνεύσεις , που οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Ο αγώνας για να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη αντιπαιδαγωγική απόφαση, αφορά όλο τον λαό του Αποκόρωνα, την Ένωση Γονέων  και πρωτίστως τους γονείς των Καλυβών και του Κουρνά

Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση δημοτικοί σύμβουλοι

Μελισσάκης Νικήτας

Ζώης Σταύρος    

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφιακό «μπλακ άουτ»: Πώς μια αποτυχημένη αναβάθμιση προκάλεσε παγκόσμιο χάος – Πότε θα υπάρξει πλήρης αποκατάσταση

Δεκάδες συστήματα υπολογιστών αεροδρομίων, τραπεζών, ακόμα και συστημάτων υγείας...

Προς τον Δήμο Χανίων: Απάνθρωπο να εργάζονται οι σκουπιδιάρηδες στο καταμεσήμερο

Δεν ξέρουμε ποιοι κανονίζουν τα ωράρια των εργαζόμενων στον...

Στον Αλικιανό και φέτος τα Ερευνητικά εργαστήρια Periplus

Μετά την περυσινή επιτυχία των δύο κύκλων ερευνητικών εργαστηρίων Periplus,...

Δουλειές με… φούντες ξανά στον Μυλοπόταμο

Συνολικά 7 μικρές χασισοφυτείες, με περίπου 200 δενδρύλλια κάνναβης συνολικά,...