Η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης ζητά στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στα παιδιά του εργάτη δακοκτονίας που πέθανε

Κανένα σχόλιο

Η ιδιωτικοποίηση του προγράμματος δακοκτονίας με την παραχώρησή του σε εργολάβους στους οποίους δε γίνονται οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων προστασίας οδηγησε στον θάνατο του εργάτη στον Αποκόρωνα. Αυτό τονίζει η Λαική Συσπείρωση Κρήτης που ζητά από την Περιφέρεια Κρήτης να αναλάβει τις ευθύνες που τις αναλογούν και να στηρίξει τα παιδιά του.

Αναφέρει σχετικά σε επερώτηση που κατατέθηκε προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης:

Το πρόσφατο τραγικό περιστατικό με το χαμό του εργάτη δακοκτονίας, την ώρα της δουλειάς στον Αποκόρωνα, όπου το έργο της δακοκτονίας έχει αναλάβει η αναπτυξιακή επιχείρηση του Δήμου, φέρνει στο προσκήνιο αυτές τις τρομερές ελλείψεις και τις ευθύνες όλων (κυβέρνηση- περιφέρεια-δήμοι) όσοι έχουν καθιερώσει αυτή την κατάσταση στη δακοκτονία.

"Sponsored links"

Πρωταρχικά, είναι υποχρέωση της περιφέρειας να στηρίξει με όλους τους δυνατούς τρόπους, σε μόνιμη βάση, τα παιδιά του αδικοχαμένου εργάτη. Είναι η ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης που οφείλει η περιφέρεια να δώσει.

Επιπλέον, επισημαίνεται η ανάγκη να διεξάγεται η δακοκτονία με κρατική ευθύνη, με εξασφάλιση μέτρων προστασίας, ελέγχων για τις συνθήκες δουλειάς των εργαζόμενων. Καταδεικνύεται πως, αν δε σταματήσει η εργολαβοποίηση, οι ευθύνες της περιφέρειας σε ενδεχόμενα μελλοντικά ατυχήματα θα είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Απαιτούμε:

Η περιφέρεια να πάρει μέτρα σε μόνιμη βάση για την οικονομική στήριξη της οικογένειας του θανόντος εργάτη δακοκτονίας στον Αποκόρωνα.

Να γίνουν άμεσες προσλήψεις στις αρμόδιες υπηρεσίες όλου του απαραίτητου προσωπικού, με πλήρη ασφαλιστικά/μισθολογικά δικαιώματα και με την εξασφάλιση μέτρων προστασίας, με διεξαγωγή ελέγχων για τις συνθήκες δουλειάς των εργατών δακοκτονίας.

Ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας, με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των υπηρεσιών του.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης
ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live