Η Λαϊκή Συσπείρωση Χανίων για την «Λευκή Νύχτα» με την συνδιοργάνωση του Δήμου Χανίων

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Χανίων για την «Λευκή Νύχτα»

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χανίων, σταθερή στην προάσπιση των πραγματικών λαϊκών συμφερόντων, καταγγέλλει την απόφαση συνδιοργάνωσης από τον Δήμο Χανίων της μεθοδευμένης από την πλειοψηφία του Εμπορικού Συλλόγου διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» στη πόλη μας.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, θα θέλαμε να απευθυνθούμε στους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους και να πούμε: Πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά πως όσο και να διευρυνθεί το ωράριο, όσα «events», γιορτές και πανηγύρια να πραγματοποιηθούν, μπορεί να φέρνουν κόσμο στους εμπορικούς δρόμους εκείνη τη μέρα, περισσότερους πελάτες όμως όχι. Γιατί πολύ απλά τους πελάτες ή καταναλωτές όπως λένε, τους έχει εξαντλήσει οικονομικά η βάρβαρη πολιτική, ιδιαίτερα των τελευταίων χρόνων, τιμητές και υπερασπιστές της οποίας είναι και όλοι αυτοί που δήθεν κόπτονται για το μικρό έμπορα.

"Sponsored links"

Επίσης, οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, ήδη πληρώνουν σκληρά το τίμημα της απελευθέρωσης του ωραρίου, των απλήρωτων υπερωριών, των ευέλικτων μορφών απασχόλησης. Ιδιαίτερα οι μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου (που είναι αυτές που οι ενώσεις τους προωθούν αυτές τις εκδηλώσεις και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας χρόνια τώρα) έχουν βάλει στόχο να κάνουν τη νύχτα …μέρα για τους  εμποροϋπάλληλους.

Τέτοιες φιέστες που συνδιοργανώνονται μάλιστα από το Δήμο γίνονται με χρήματα από την τσέπη των δημοτών, την ίδια στιγμή που υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε νευραλγικές δομές και υπηρεσίες του δήμου.

Καταγγέλλουμε ότι η οικονομική επιτροπή αποφάσισε την εξειδίκευση πίστωσης ποσού 2.500€ για την διοργάνωση χωρίς όμως ποτέ το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει την συνδιοργάνωση της εν λόγω δράσης.

Πως αποφασίστηκε η συνδιοργάνωση; Όπως ενημερωνόμαστε από την απόφαση της οικονομικής επιτροπής: «Έπειτα από αλλεπάλληλες συσκέψεις με εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, της Περιφέρειας Κρήτης, του Επιμελητηρίου Χανίων και του Δήμου Χανίων προτάθηκε ο Δήμος Χανίων να συμμετέχει στην δράση Λευκές Νύχτες».….

Αν πραγματικά θέλει η δημοτική αρχή να σταθεί στους μικροεπαγγελματίες, μπορεί να μειώσει δραστικά τους δημοτικούς φόρους και τα τέλη που αυτοί πληρώνουν δυο φορές, μια στο σπίτι και μια στο μαγαζί, να μειώσει δραστικά το κόστος της χρήσης των δημοτικών χώρων.

Όσο για καλλιτεχνικές και άλλες εκδηλώσεις, αυτές μπορούν να γίνονται τακτικά και φθηνά, αξιοποιώντας το ντόπιο δυναμικό χωρίς να μεταβάλλουν το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων.

Καλούμε λοιπόν τους εμποροϋπαλλήλους των Χανίων να μη δεχτούν να δουλέψουν μέχρι τα μεσάνυχτα. Δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν. Καλούμε τους μικρούς εμπόρους να σκεφτούν πόσες φορές τους «έταξαν» ότι το διευρυμένο ωράριο ή η κυριακάτικη λειτουργία θα λύσει το πρόβλημά τους, την στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι είναι μέτρα που οι πολυεθνικές επιθυμούν χρόνια τώρα για να βγάλουν τους μικρούς εμπόρους που δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν «από την μέση». Ούτε οι μικροί έμποροι πρέπει λοιπόν να παραμείνουν έπειτα του ωραρίου τους στο μαγαζί.  Να μην βάλουν πλάτη και σε αυτό το μέτρο που δυσκολεύει περισσότερο τη ζωή τους και των οικογενειών τους.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χανίων της Λαϊκής Συσπείρωσης

Βουρλάκης Νίκος

"Sponsored links"

Λουτσέτης Χαράλαμπος

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live