Η μαθητική δημοσιογραφία της Κρήτης ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη

Κανένα σχόλιο

Ο Σύλλογος Νεανικής Δημοσιογραφίας συμπληρώνοντας δέκα χρόνια παρουσίας ( Μάρτης του 2012-Ιούλης του 2022) στον Μαθητικό Τύπο της Κρήτης,θα παρουσιάσει τις δράσεις και τις προτάσεις για αναβάθμιση του μαθητικού Τύπου μέσα από πιο συστηματικές πρωτοβουλίες των φορέων της κάθε τοπικής κοινωνίας.

Η παρουσίαση πραγματοποιείται παράλληλα με τη συμμετοχή στο 3ο Συνέδριο Κριτικής Παιδαγωγικής του Παιδαγωγικού Τμήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου (Θεσσαλονίκη 4 με 8 Ιουλίου 2022)με θέμα τον μαθητικό Τύπο στην Κρήτη, ως πρωτοπόρα εκπαιδευτική εφαρμογή σε επίπεδο νομού και περιφέρειας.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Αλέξανδρος Τριανταφύλλου, παραγωγός της εκπομπής «Ιχνογραφίες» του ραδιοφώνου της ΕΡΤ 3. Παρουσιαστές του θέματος θα είναι:

"Sponsored links"

  • Μανώλης Δαφέρμος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
  • Λίνα Βαλσαμίδου, Μ.sc., M.ed, M.A., υποψ. διδάκτωρ Επικοινωνίας/Δημοσιογραφίας, εκπαιδευτικός.
  • Γιώργος Δασκαλάκης, δάσκαλος, εκπρόσωπος Τύπου του Συλλόγου.
  • Θα συμμετέχει και ο φίλος του Συλλόγου, Κώστας Πρατσινάκης, ο οποίος θα γεφυρώσει μουσικά την Κρήτη με τη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, θα παρουσιαστεί η έναρξη λειτουργίας του δικτυακού τόπου του Συλλόγου (www.typoskaiousia.gr) καθώς και οι συν-εκδόσεις* του Συλλόγου που έχουν πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τις εφημερίδες της Κρήτης.

*(«Τέτοια Ζωή»-Αφιέρωμα στον Εμμανουήλ Κριαρά (2015), «Τα Κρητικόπουλα» τεύχος 1 (2018) και «τα κρητικόπουλα» τεύχος 2 (2022).

Στο πλαίσιο του 3ου Συνεδρίου Κριτικής Παιδαγωγικής οι εκπροσωπούντες τον Σύλλογο Νεανικής Δημοσιογραφίας θα παρουσιάσουν τα θέματα:

  • Μανώλης Δαφέρμος: «Ο μετασχηματισμός του Πανεπιστημίου και η ακαδημαϊκή εργασία». Τρίτη 5 Ιουλίου 2022, στις 11.30 π.μ.
  • Γιώργος Δασκαλάκης: «Κρήτη: Ένα νησί που ονειρεύεται…». Δέκα χρόνια μαθητικός Τύπος. Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022, στις 5.30 μ.μ.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live