24.8 C
Chania
Wednesday, October 9, 2024

Η μεγάλη αποκάλυψη

Ημερομηνία:

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΥΡΙΑΖΗ

Η κρίση του «χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου», οι αγορές, στις οποίες ομνύουν οι ηγέτες της γης, ταπεινοί προσκυνητές τους, δεν πρέπει να μας αποτρέψει, όπως διαφαίνεται, από το να ερευνήσουμε τις δικές μας «κρισοπαραγωγικές παθογένειες» και επιπλέον να αθωώσουμε τους κυρίους υπεύθυνους αλλά και τους σε παρακατιανά κλιμάκια θέσεων και ευθύνης, όπως και τις διάφορες συλλογικότητες. Εάν έτσι δεν ενεργήσουμε η κρίση εν Ελλάδα και να θεραπευθεί, θα επανέλθει… Για τούτο, ίσως εκ περισσού, ίσως κουραστικά για τον αναγνώστη, επανέρχομαι, επιμένω επ’ αυτού.

Λοιπόν, η κύρια ευθύνη ανήκει στην πολιτική εξουσία, στα κόμματα που κυβέρνησαν κυρίως από τη μεταπολίτευση έως τις μέρες μας. Τούτο οφείλεται πρωτίστως στην ουρανομήκη ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ τους, η οποία εμπλέκετο καιε πιβαρύνετο με την προσωπική ιδιοτέλεια (μίζες) των εμπλεκομένων στη λήψη των αποφάσεων αλλά και στην κομματική ιδιοτέλεια (χορηγίες) από μπίζνεσμεν στα κόμματα εξουσίας – το δήλωσαν ευθαρσώς Τσουκάτος – Μαντέλης, Γερμανοί επιχειρηματίες…). Ας καταγράψουμε τους παραπεμφθέντες στη δικαιοσύνη: Ζήμενς, Βατοπέτι, Δομημένα, Υποβρύχια. Στους ντόπιους και ιδιαίτερα στους ξένους κύκλους επιχειρηματιών κυκλοφορεί το: Χωρίς μίζες στην Ελλάδα δουλειά δεν γίνεται! Το ότι η Βουλή ψήφισε το νόμο περί παραγραφής της ευθύνης των Υπουργών αποδεικνύει περίτρανα ότι οι κ.κ. Βουλευτές  είχαν πλήρη γνώση των ποινικών αδικημάτων που διέπρατταν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους… Αιτία της κρίσης είναι και το «πελατειακό κράτος» – την ύπαρξη του οποίου οι πάντες πλέον παραδέχονται και το καταγγέλλουν μεγαλοφώνως οι δημιουργοί του! Διορίζανε τους «κοπρίτες», κατά τον ειλικρινή Πάγκαλο, τους προβίβαζαν, τους τοποθετούσαν σε θέσεις ευθύνης κι όταν καλούνταν να εισηγηθούν στους Υπουργούς – και χωρίς να έχουν εμπλακεί σε μίζες κ.λπ., τα κάνανε μπάχαλο – το κατέθεσαν κατηγορηθέντες Υπουργοί για τα Βατοπεδιανά, ότι ενήργησαν σύμφωνα με τις εισηγήσεις των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων. Ο αριθμός των υπ/λων του στενότερου και ευρύτερου δημόσιου τομέα διπλάσιος όλων των χωρών της ΕΕ με αντίστοιχο με το δικό μας πληθυσμό! Η ΝΔ, ελάχιστο καιρό προ των εκλογών του 2009, παρότι ήξερε τα χάλια της χώρας, διόρισε περί τις 27.000! Κατά την πενταετία της γύρω στις εκατό χιλιάδες! – ψήφους να μας φέρουν και «γαία πυρί μυχθήτω!» Και είναι γεγονός αναντήρρητο πως μεγάλος αριθμός τους κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας του απλά «βάραγε μύγες…».

Το «πελατειακό κράτος» εκδηλώνεται και με πολυποίκιλες παροχές σε ημετέρους παρανόμως. Σε πρωινό δελτίο ειδήσεων αρμόδιος, στις 7 Αυγούστου τ.ε., έδειχνε κατάλογο με 1.000 ονόματα γεωργών που είχαν πάρει (επί Ν.Δ.) αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για δήθεν καταστροφές της παραγωγής τους από 100 έως 376 χιλιάδες ευρώ! Ποσά και πολλαπλάσια όλης της αξίας της περιουσίας τους… Όπου να πιάσεις αυτό το κομματικό κράτος λερώνεσαι… Άλλη εκδήλωση του μπάχαλου είναι και που υπάλληλοι με τα ίδια τυπικά προσόντα και χρόνο υπηρεσίας και «κινδύνους» εργασίας παίρνουν αμοιβές που μπορεί να διαφέρουν και 100%! – φαίνεται κάποτε οι υπάλληλοι του τάδε Υπ., πείσανε τον Υπουργό ότι θα τον ψηφίσουν ομαδικά… Ατελείωτα τα της άγρας ψήφων τερτίπια και ατέρμονη και η σαχλαμάρα του λαού για δαύτους… Εμ, η συνταξιοδότηση χιλιάδων από τα 40 χρόνια ηλικία…

Οι Βουλευτές; Τώρα με τη θύελλα «νίπτουν τας χείρας των»! Χαμπάρι για τίποτα δεν είχαν πάρει!… Τότε, αν είσθε τόσο ανίκανοι γιατί θέλετε να γίνεσθε αντιπρόσωποι του έθνους (Πράγματι, ενώ η άσκηση όποιου επαγγέλματος απαιτεί εκπαίδευση, τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, του Βουλευτή δεν απαιτεί κανένα! Βέβαια, μόνο την καπατσοσύνη του «ψηφοθηρείν»!

Αν καταλαβαίνανε, αλλά «μόκο» για να διατηρήσουν τη θεσούλα τους και την επανεκλογή τους είναι διπλά όχι ακατάλληλοι για Βουλευτές αλλά και διπλά επικίνδυνοι!

Αυτό το ανίκανο, διεφθαρμένο, πελατειακό κράτος σπατάλησε τα δις των εθνικών πόρων, τα εκατοντάδες εκατομμύρια των επιδοτήσεων της ΕΕ, των δανείων με σκοπό την αναπαραγωγή του και κατέστρεψε, εξαφάνισε την παραγωγική βάση της χώρας σε σημείο που η χώρα να εισάγει τα πάντα, βιομηχανικά και αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα…

Η μεγαλοαστική τάξη, κρατικοδίαιτη εν πολλοίς, πλούτισε αυτά τα αντιπαραγωγικά και άνομα χρόνια και εγκατέλειψε τη χώρα για αλλού που προσδοκά μεγαλύτερα κέρδη… Οι εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι, απασχολούμενοι αποκλειστικά στο εμπόριο – μακριά από την παραγωγή προϊόντων – επιβίωναν παραβιάζοντας και την φορολογική, εργατική νομοθεσία, προσπαθώντας να επιβιώσει ΠΑΝΤΑ με δάνεια! Και με το που έκλεισε αυτή η κάνουλα, τα λουκέτα δεν έχουν μετρημό…

Τα κόμματα της Αριστεράς, τα συνδικάτα περιορίζονταν να προβάλλουν τα αιτήματα των εργαζομένων και καλώς έκαναν, αλλά δεν βλέπανε ούτε ενδιαφέρονταν για τη θύελλα που ερχόταν, ότι αυτή η άνοδος του ΑΕΠ – παίρνανε και αυτοί είναι κομματάκι – προερχόταν από δανεικά και αύξηση των υπηρεσιών και όχι την αύξηση της παραγωγής που είναι η βάση και για την ικανοποίηση των δικών τους αιτημάτων.

Ο λαός, γενικότερα, παραμυθιασμένος και από τις τραπεζικές σειρήνες «πάρτε πιστωτική κάρτα για οτιδήποτε και ο μήνες έχει εννιά»!, κάπως βολευόταν, έψαχνε να βρει «μπάρμπα στην Κορώνη» για να στηριχτεί για όποιου είδους ρουσφέτι και με αυτό το κριτήριο ψήφιζε…

Και τώρα, μέσα στα κύματα της θύελλας που παραδέρνουνε, το πρώτο και κύριο που επιβάλλεται προς σωτηρία μας (της χώρας) είναι να κατανοήσουμε με «το νι και με το σίγμα» τι φταίξαμε για να μην το επαναλάβουμε. Και πάνω απ’ όλα, να μην στείλουμε στη Βουλή αυτούς που κυβέρνησαν, κατάστρεψαν τη χώρα και χωρίς αιδώ, θρασείς, σαλιαρίζουν πως θα (μας) την σώσουν!

Μα θα υπάρξουν ακόμα αφελείς;

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ