Η Μελίτα Τσαγράκη για τη Μαρία Μαριόλη Αντωνιάδου κατά την παρουσίαση του βιβλίου της “Λασπωμένοι Ονειρόκηποι – Αλήθειες που θάφτηκαν” | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Η Μαρία Μαριόλη Αντωνιάδου άνοιξε την εκδήλωση, για την παρουσίαση του βιβλίου της ΛΑΣΠΩΜΕΝΟΙ ΟΝΕΙΡΟΚΗΠΟΙ -ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑΦΤΗΚΑΝ, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς, και στη συνέχεια έδωσε το λόγο στην εκπρόσωπο των εργαζομένων του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, Μελίτα Τσαγράκη, για έναν σύντομο χαιρετισμό.

Η συγγραφέας μας μεταφέρει στα Χανιά, λίγα χρόνια μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, στη δική της «συνοικία το όνειρο». Η μυθοπλασία της πατάει γερά στις καταστάσεις της πραγματικής ζωής, στον διωγμό μιας ολόκληρης γενιάς, όπως τον βίωσε άλλωστε και η ίδια.

Η ιστορία της είναι μοναδική, αλλά ταυτόχρονα θα μπορούσε να είναι και η ιστορία εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών που μεγάλωσαν μέσα στην ανέχεια και στις κακουχίες, με τους γονείς τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ή στην εξορία. Η γραφή της μοιάζει να πηγάζει μέσα από τις καλύτερες παραδόσεις της ελληνικής λογοτεχνίας, της γενιάς του ’30, ενώ η τρυφερότητα και η αγάπη με την οποία προσεγγίζει μια εποχή γεμάτη πόνο και απόγνωση, μπορεί να συγκριθεί μονάχα με την αίσθηση που αναβλύζει μέσα από τα έργα του Μενέλαου Λουντέμη.

"Sponsored links"

Ένας μικρός «Μέλιος», εξάλλου, είναι και ο πρωταγωνιστής της δικής της ιστορίας, κι ας έχει διαφορετικό όνομα. Το έργο της Μαρίας Αντωνιάδου – Μαριόλη, με μία λέξη, είναι απλά συγκλονιστικό!

Δείτε εδώ τι είπε η Μελίτα Τσαγράκη:

Δείτε ΕΔΩ για παραγγελίες του βιβλίου

Μαρία Αντωνιάδου Μαριόλη - Λασπωμένοι ονειρόκηποι

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live