23.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Η Νέα Αριστερά Χανίων για το Πειραματικό: “Δίπλα στις κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας”

Ημερομηνία:

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας κατάστασης γύρω από την ίδρυση Πειραματικού Λυκείου στα Χανιά. Όλα όσα έχουν διαδραματιστεί και συνεχίζονται να διαδραματίζονται, μας καθιστούν θεατές σε ένα θέατρο του παραλόγου, που με τον καιρό διαπιστώνουμε ότι τελικά έχει προσπεράσει τα όρια του παραλογισμού και έχει μετατραπεί σε ένα θέατρο σκιών.

Πώς αλλιώς άλλωστε να εξηγήσουμε την ύπαρξη σκιών που βρίσκονται και δρουν στο σκοτάδι, προωθώντας την εδώ και τώρα ίδρυση Πειραματικού Λυκείου μετατρέποντας ένα υπάρχον Γενικό Λύκειο της πόλης σε Πειραματικό, στα κρυφά και μακριά από τις αγωνίες μιας ολόκληρης κοινωνίας, μακριά από τις επιπτώσεις που θα επιφέρουν αναστάτωση σε εκατοντάδες οικογένειες;

Το θέατρο σκιών αρχίζει να παίρνει και κωμικοτραγικές διαστάσεις όταν βλέπουμε κυβερνητικούς/ες βουλευτές/τριες να δηλώνουν πια δημόσια για μη μετατροπή υπάρχοντος Λυκείου σε Πειραματικό, προφανώς μετά από τις μαζικές αντιδράσεις ολόκληρης της κοινωνίας, που όμως οι ίδιοι αυτοί βουλευτές/τριες ήταν εκείνοι/ες που πίεζαν και προωθούσαν ερήμην αυτής της κοινωνίας το σχέδιο τους.

Από κοντά και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με τις αρμόδιες επιτροπές της, το οποίο πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων την εμπεριστατωμένη εισήγηση του παραιτηθέντος Διευθυντή Εκπαίδευσης που πρότεινε οτιδήποτε άλλο εκτός από μετατροπή Λυκείου σε Πειραματικό. Λες και εκείνοι γνωρίζουν καλύτερα τις ιδιαίτερες συνθήκες που αφορούν τις εκπαιδευτικές δομές της πόλης, λες και γνωρίζουν το μέγεθος του προβλήματος που θα δημιουργηθεί.

Η τεράστια έλλειψη σχολικής στέγης στα Χανιά, οι ευθύνες των αρμοδίων και κυρίως του Δήμου Χανίων για τη μη εξεύρεση λύσης στέγασης τα τελευταία τρία χρόνια που λειτουργεί το Πειραματικό Γυμνάσιο -με σχεδιασμό στο πόδι από την ίδρυση του έως σήμερα-, οι ευθύνες αυτών που με προχειρότητα σχεδίασαν και ίδρυσαν το Πειραματικό Γυμνάσιο χωρίς να προβλέψουν την επόμενη μέρα, όλοι αυτοί, δημοτική αρχή, πρώην και νυν κυβερνητικοί/ες βουλευτές/τριες, παράγοντες του υπουργείου Παιδείας, πρώην και νυν στελέχη εκπαίδευσης, έχουν ονοματεπώνυμο και η τοπική κοινωνία που θίγεται και προσβάλλεται από τις υπόγειες τακτικές τους, τους γνωρίζει όπως γνωρίζει και τον τρόπο που θα διεκδικήσει τα δίκαια της.

Βρισκόμενοι στην κόψη του ξυραφιού και με την έλευση του νέου Διευθυντή Εκπαίδευσης, για τον οποίο ελπίζουμε να μην αναλάβει την εκτέλεση ενός προδιαγεγραμμένου συμβολαίου, αλλά να αφουγκραστεί την αγωνία μαθητών/τριών, γονέων και εκπαιδευτικών, δηλώνουμε ως Νέα Αριστερά ότι στεκόμαστε δίπλα στις κινητοποιήσεις όλων όσων θίγονται.

Το υπάρχον και έντονο πρόβλημα της σχολικής στέγης στα Χανιά είναι αυτό στο οποίο θα πρέπει να επενδύσουμε, προκειμένου να στεγαστούν όλες οι εκπαιδευτικές δομές του Νομού μας, από τα νηπιαγωγεία μέχρι το ολοκληρωμένο δίκτυο πειραματικής εκπαίδευσης, προς όφελος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της ομαλοποίησης της. Το οφείλουμε στην ίδια την κοινωνία, το οφείλουμε στις επόμενες γενιές.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ