Η Ολλανδία απελευθερώνει Ουκρανούς φυλακισμένους για να πολεμήσουν

Κανένα σχόλιο

Δικαστήριο της Μπρέντα διέταξε την πρόωρη απελευθέρωση δύο Ουκρανών, ώστε να μπορέσουν να πολεμήσουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι δύο Ουκρανοί, ηλικίας 27 και 29 ετών, ήταν υπό κράτηση εδώ και έξι μήνες για κατηγορίες περί λαθρεμπορίας ανθρώπων.

Και οι δύο άνδρες είναι από το Λουτσκ, μια πόλη στη βορειοδυτική Ουκρανία. Τον περασμένο Σεπτέμβριο συνελήφθησαν σε ένα γιοτ, αφού προσπάθησαν να περάσουν λαθραία μια ομάδα Αλβανών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

"Sponsored links"

Ο δικηγόρος υπεράσπισης των δύο ανδρών είχε προηγουμένως ζητήσει από το δικαστήριο να επιτρέψει την απελευθέρωσή τους, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και να υπερασπιστούν τη χώρα τους από την εισβολή.

Το δικαστήριο ενέκρινε την αποφυλάκισή τους, κρίνοντας ότι η κατάσταση ήταν «ειδικών και σοβαρών περιστάσεων» και σημειώνοντας ότι οι δύο άνδρες «επέμεναν» να πάνε στην πατρίδα τους για να πολεμήσουν.

Ωστόσο, οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι υπό διάφορους όρους.

Πρέπει να αποφύγουν να διαπράξουν άλλα αδικήματα, να επιστρέψουν για να καθίσουν στην προφυλάκισή τους, αν τους ζητηθεί από το δικαστήριο, και, αν απαιτηθεί, να εκτελέσουν τις ποινές τους, αν το δικαστήριο αποφασίσει ακόμη να τους καταδικάσει.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποφάσισε να απελευθερώσει κρατούμενους για να πολεμήσουν τον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

«Στο πλαίσιο του στρατιωτικού νόμου, Ουκρανοί με πραγματική πολεμική εμπειρία θα απελευθερωθούν από την κράτηση και θα μπορέσουν να αντισταθμίσουν την ενοχή τους στα πιο καυτά σημεία της σύγκρουσης», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Sofia Stuart Leeson | EURACTIV.com

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live