15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η Πέμη Ζούνη θα παρουσιάσει το TEDxAnogeia

Ημερομηνία:

Η γνωστή ηθοποιός και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέμη Ζούνη θα είναι η παρουσιάστρια του TEDxAnogeia. Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

Μια παράδοση που έχουν τα ΤΕDx, είναι να κρατούν τον παρουσιαστή μυστικό και συνήθως να τον ανακοινώνουν την τελευταία στιγμή, σαν κάποιου είδους «grand finale» των ανακοινώσεων. Μας αρέσει γενικά αυτή η τακτική αλλά στην δική μας περίπτωση είναι αδύνατο να την ακολουθήσουμε. Θα ήταν περιττό και ανακριβές.

Θα ήταν περιττό να κρατάμε μυστική τη δική μας παρουσιάστρια επειδή την γνωρίζουμε μήνες τώρα… Και θα ήταν ανακριβές να ανακοινώσουμε ότι απλά θα παρουσιάσει το ΤΕDxAnogeia, επειδή είναι μέλος της ομάδας εδώ και καιρό και έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της προσπάθειας μας. Είναι συμμέτοχη και συνένοχη, σε ότι ετοιμάζουμε και κάποια από αυτά, έχουν την προσωπική της σφραγίδα. Κυρίες και κύριοι, παρουσιάστρια του TEDxAnogeia θα είναι η Πέμη Ζούνη! 

Η Πέμη Ζούνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο κέντρο της Αθήνας. Θήτευσε σε ένα από τα πιο αυστηρά σχολεία, στο Τοσίτσειο Αρσάκειο. Εκεί λάτρεψε τη γλώσσα και τη σκέψη. Συνέχισε με σπουδές στο Παν/μιο  της Αθήνας (Φιλοσοφία) και στο Παν/μιο της Nanterre στο Παρίσι (Λογοτεχνία), το χορό, τη μουσική, τις ξένες γλώσσες.

Εργάστηκε ως υπότροφος σε θέση ερευνητή στο Παν/μιο – οπότε φλέρταρε για λίγο με τη σκέψη της ακαδημαϊκής καριέρας, αλλά ακολούθησε η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Κι αμέσως μετά τις διπλωματικές εξετάσεις ο ρόλος της Δυσδαιμόνας στον σαιξπηρικό «Οθέλλο», στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και ο ρόλος της Κασσάνδρας στην Επίδαυρο.

Ακολούθησαν συνεργασίες με σπουδαίους σκηνοθέτες και ηθοποιούς, που διαμόρφωσαν την αισθητική της. Διδάσκει Υποκριτική από το 1993. Σκηνοθετεί από το 2002. Τιμήθηκε με τις δύο μεγαλύτερες διακρίσεις στην Ελλάδα: το Θεατρικό Βραβείο «Μαρίκα Κοτοπούλη» και το «Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου» στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Εξελέγη Βουλευτής Α’ Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ και δραστηριοποιήθηκε κυρίως στον τομέα του Πολιτισμού και της Παιδείας.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ