15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η Πανελλήνια Ένωση Ξενοδόχων ζήτησε από την κυβέρνηση να μην ανακοινώνονται αναλυτικά οι περιοχές που υπάρχουν κρούσματα και η κυβέρνηση το έκανε πράξη

Ημερομηνία:

Aπό τον «Ριζοσπάστη» – Αποκαλυπτικό το έγγραφο της Πανελλήνιας Ενωσης Ξενοδόχων από τις 17 Ιούλη, που ζητά από την κυβέρνηση να μην ανακοινώνονται αναλυτικά οι περιοχές που υπάρχουν κρούσματα. Και η κυβέρνηση το έκανε πράξη!

Ενα ατράνταχτο στοιχείο, που επιβεβαιώνει πως όλες οι επιλογές της κυβέρνησης σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού είναι απολύτως ευθυγραμμισμένες με τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, και ειδικά αυτή την περίοδο με τους όρους των μεγαλοεπιχειρήσεων στις Μεταφορές και στον Τουρισμό, αναδεικνύει σήμερα ο «Ριζοσπάστης».

Συγκεκριμένα, σε επιστολή που έστειλε στις 17 Ιούλη η Πανελλήνια Ενωση Ξενοδόχων προς την κυβέρνηση (και την οποία έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα μας), αναφέρει επί λέξει:

«Στο σημείο αυτό επανερχόμαστε στο αίτημα που έχουμε υποβάλει και με προηγούμενη επιστολή μας, προκειμένου να αποφευχθεί η (μη σκόπιμη ασφαλώς) έμμεση στοχοποίηση των περιοχών στις οποίες σημειώνονται κρούσματα, οι ανακοινώσεις να περιορίζονται σε συνολικό αριθμό κρουσμάτων και να μην αναλύεται η χωρική κατανομή τους. Εκτός ασφαλώς αν ο αριθμός των κρουσμάτων είναι τέτοιος που απαιτείται σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα».

Το θέμα είχε αναδείξει ο «Ριζοσπάστης» και σε δημοσίευμα στις 21 Ιούλη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «οι μεγαλοξενοδόχοι αξιώνουν ακόμα μεγαλύτερο κουκούλωμα στα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, τα οποία έτσι κι αλλιώς δίνονται με το σταγονόμετρο από την κυβέρνηση».

Περίπου έναν μήνα μετά, την περασμένη Τρίτη 18 Αυγούστου, ακούσαμε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να επαναλαμβάνει σχεδόν λέξη προς λέξη όσα ζητούσαν οι μεγαλοξενοδόχοι από τον περασμένο Ιούλη. Είπε λοιπόν ο υπουργός: «Η μη ανακοίνωση συγκεκριμένου αριθμού κρουσμάτων ανά νησί, αλλά ανά Περιφερειακή Ενότητα (…) γίνεται για να μην υπάρχουν αυθαίρετα συμπεράσματα και στοχοποίηση της κάθε περιοχής».

Το στοιχείο αυτό επιβεβαιώνει την πρόσφατη καταγγελία της ΟΕΝΓΕ ότι σκόπιμα αποκρύπτονται οι περιοχές όπου υπάρχουν κρούσματα, και άρα θυσιάζεται η ενημέρωση κατοίκων και επισκεπτών, που είναι αναγκαία για την προστασία της υγείας τους.

Για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση θυσιάζει την υγεία του λαού προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων και ότι το μόνο …πρωτόκολλο που τηρεί σχετικά με την πανδημία, είναι εκείνο της προστασίας της κερδοφορίας τους! Είναι άλλωστε φανερό ότι ο όρος «στοχοποίηση» στη γλώσσα της κυβέρνησης και των μεγαλοξενοδόχων, δεν αφορά γενικά και αόριστα περιοχές και τους κατοίκους της, αλλά τις μεγάλες τουριστικές μονάδες και τον τζίρο τους.

Θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων

Οπως προκύπτει επομένως, στο πλαίσιο αυτών των υποδείξεων από τη μεριά των μεγάλων επιχειρήσεων, η κυβέρνηση έδωσε εντολή, μέσω των διοικήσεων των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), τα Κέντρα Υγείας που λειτουργούν σε τουριστικές περιοχές να μη βγάζουν ενημερωτικά δελτία για τον αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19!

Το αποτέλεσμα είναι πως «εδώ και ένα μήνα από τότε που δόθηκε η εντολή, δεν έχει γίνει απολύτως καμία σχετική ενημέρωση προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες, ούτε από τις ΥΠΕ ούτε από τον ΕΟΔΥ (…) Δεκάδες είναι οι καταγγελίες σωματείων για συγκάλυψη – αποσιώπηση και άρνηση ενημέρωσης των εργαζομένων σε μεγάλους εργασιακούς χώρους που έχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία τους», όπως κατήγγειλε προχτές η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), καταγγελία η οποία επιβεβαιώθηκε στο ακέραιο από την τοποθέτηση του υφυπουργού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ