Σπίτια χρειάζονται οι Κρητικοί σεισμόπληκτοι, όχι ρούχα και τρόφιμα

Κανένα σχόλιο

Επί της ουσίας η πρόταση που δημοσιοποίησε και στον τύπο ο πρώην Δημαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης.

Στις αποθήκες του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος έχουν συσσωρευτεί πολλοί τόνοι τροφίμων αλλά και ρούχα και κουβέρτες. Είναι τέτοια η προσφορά που πραγματικά πλέον αποτελεί προβλημα η διαχείρισή της. Όμως, οι άνθρωποι της περιοχής δεν έχουν πλέον ανάγκη από κουβέρτες και τρόφιμα αλλά από σπίτια.

Όπως ενημέρωσε ο Τάσος Βάμβουκας το κόστος για την αγορά ενός οικίσκου για τη στέγαση μιας τετραμελούς οικογένειας κυμαίνεται μεταξύ 20 – 25.000 ευρώ.

Αν οι Κρητικοί προσφέρουν 10-20 ευρώ, μπορούν να αγοραστούν πολλοί οικίσκοι. Εφόσον και οι δήμοι της Κρήτης δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, τότε οι σεισμόπληκτοι συμπολίτες μας δε θα περάσουν το χειμώνα σε σκηνές περιμένωντας το αργοκινητο ελληνικό κράτος να τους φροντίσει.

"Sponsored links"

Γιατί το έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις. Όταν τα φώτα της δημοσιότητας σταματούν να πέφτουν πάνω στο πρόβλημα, οι πολιτικοί πολλές φορές ξεχνούν αυτούς που έχουν ανάγκη.

Ας μην επιτρέψουμε να συμβεί το ίδιο και με τους σεισμόπληκτους της Κρήτης. Με λίγα λεφτά μπορούμε να συντελέσουμε με τρόπο ριζικό στη βελτίωση της κατάστασης.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live