14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ματαίωσε την προγραμματισμένη βράβευση του διασώστη προσφύγων Ιάσονα Αποστολόπουλου και στη θέση του βραβεύει τον Υπουργό της σφαγής του Πολυτεχνείου

Ημερομηνία:

Με ανάρτησή της η Έρη Ρίτσου δίνει μία ακόμα πτυχή στην απόφαση της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου να μην βραβεύσει τον διασώστη προσφύγων και μεταναστών Ιάσονα Αποστολόπουλο στην εκδήλωση της 47ης Επετείου της Δημοκρατιας, αφου, όπως αναφέρει, στη θέση του προκάλεσε τον Γιώργο Μομφεράτο, γιο του Νίκου Μομφεράτου, Υπουργού της κυβέρνησης Μαρκεζίνη, επί των ημερών της οποίας έγινε η εξέγερση και η σφαγή του Πολυτεχνείου και εκδότη της “Απογευματινής” που δολοφονήθηκε από την 17Ν το 1985!

Αναφέρει η Έρη Ρίτσου:

Θυμάστε που σας είχα πει πως θα πεθυμήσετε την ήρεμη δύναμη του κ. Παυλόπουλου και με κοροϊδεύατε;

Διαβάζω λοιπόν μια επιπλέον πληροφορία, στον τοίχο του Γιώργου Αλεξάτου, την οποία και σας μεταφέρω σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού ματαίωσε την προγραμματισμένη βράβευση του διασώστη προσφύγων Ιάσονα Αποστολόπουλου, επέλεξε τη μέρα της επετείου της πτώσης της χούντας για να τιμήσει στη δεξίωση της Προεδρίας, τη μνήμη του Νίκου Μομφεράτου, Υπουργού της κυβέρνησης Μαρκεζίνη, επί των ημερών της οποίας έγινε η εξέγερση και η σφαγή του Πολυτεχνείου. Όπως πολλοί άλλοι, ο Μομφεράτος φυσικά δεν τιμωρήθηκε και βρέθηκε τα μεταπολιτευτικά χρόνια εκδότης της εφημερίδας “Απογευματινή” μέχρι τη στιγμή της δολοφονίας του από τη 17 Νοέμβρη.

Η κα Σακελλαροπούλου, με την ιδιότητά της τής Προέδρου “τιμά” τη Μέρα της Δημοκρατίας προσκαλώντας στη δεξίωση τον Γιώργο Μομφεράτο, για να τιμήσει στο πρόσωπό του τον χουντικό πατέρα του.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ