17.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Η συνήγορος των παθόντων του γηροκομείου Χανίων κ. Μαρία Παπαδάκη σχολιάζει την απόφαση εκδίκασης της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο

Ημερομηνία:

Η κ. Μαρία Παπαδάκη, συνήγορος των παθόντων του γηροκομείου Χανίων, εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση σχολιάζοντας την απόφαση να εκδικαστεί η υπόθεση στον Άρειο Πάγο.

Στην ανακοίνωσή της, η κ. Παπαδάκη υπενθυμίζει τις εντάσεις που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης στα Χανιά, τονίζοντας τους κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια σε περίπτωση που η δίκη διεξαχθεί ξανά στην Κρήτη.

Επιπλέον, η κ. Παπαδάκη ασκεί κριτική στους κατηγορούμενους, κατηγορώντας τους για παραπλάνηση των δικαστικών αρχών και εκφοβισμό μαρτύρων.

Τέλος, η κ. Παπαδάκη χαρακτηρίζει “καιροσκοπικό” το αίτημα για σύνδεση της υπόθεσης με τον αγώνα των δικηγόρων για την παραμονή του Εφετείου Κρήτης στα Χανιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Παπαδάκη:

Ως η παλαιότερη στην υπόθεση Συνήγορος και παθούσα η ίδια, υπενθυμίζω τη συγκέντρωση πλήθους και τις μεγάλες εντάσεις που είχαν προκληθεί στο προαύλιο του Δικαστικού Μεγάρου Χανίων κατά τις απολογίες των κατηγορουμένων της Αγίας Σκέπης, την ταραχή μετά την εκταφή της ηλικιωμένης, τις εντάσεις που προκλήθηκαν στα δικηγορικά γραφεία.

Δεδομένου μάλιστα ότι οι κατηγορούμενοι έχουν μέχρι σήμερα παραδόξως «επιτύχει», προς πλήρη διαπόμπευση των κρατικών θεσμών, να συνεχίσουν ανενόχλητοι τη λειτουργία της ΜΦΗ ακόμη και μέσα από τη Φυλακή παρά τις κακουργηματικές σε βάρος τους διώξεις, αλλά και να ανακτήσουν άδειες εργασίας στον ευαίσθητο τομέα της υγείας παραπλανώντας με ψευδή στοιχεία τις δικαστικές αρχές, θεωρώ πιθανή – χωρίς φυσικά να επικροτώ – τη σε βάρος τους εκδήλωση της οργής του κόσμου, εάν η δίκη γίνει στην Κρήτη.

Συνεπώς, οι λόγοι δημόσιας τάξης και ασφάλειας είναι σοβαροί και επιτακτικοί και απόλυτα δικαιολογούν το βούλευμα του ΑΠ, ο οποίος για 4η φορά παρεμβαίνει στην υπό κρίση υπόθεση, γεγονός που πρέπει να προβληματίσει. Εξάλλου, οι κατηγορούμενοι της Αγίας Σκέπης, έχοντας οι ίδιοι υποβάλει σωρεία μηνύσεων – απολύτως ανεπιτυχώς – σε Εισαγγελείς, Ανακριτές, προανακριτικούς υπαλλήλους και μάρτυρες κατηγορίας προς ποδηγέτηση και εκφοβισμό της δικαιοσύνης και των παραγόντων της, είναι μάλλον οι τελευταίοι που μπορούν πειστικά να παραπονούνται για «προσβολή της δικαιοσύνης» & για «εξυπηρετούμενες σκοπιμότητες».

Τέλος, η σύνδεση της υπόθεσης αυτής με τον ιερό αγώνα των Δικηγόρων των Χανίων για την περιφρούρηση του Εφετείου Κρήτης – ενός Εφετείου που είναι ήδη εκτός των αλλαγών του Δικαστικού Χάρτη – αποτελεί εξόφθαλμο καιροσκοπισμό και προσβολή της νοημοσύνης μας, και ως τέτοια θέλω να πιστεύω ότι θα αντιμετωπιστεί από το νομικό κόσμο.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα Χανιά ο Κώστας Λαπαβίτσας στις 23 Μαΐου

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΜέΡΑ25 Κώστας Λαπαβίτσας θα βρεί...

Οι κορυφαίοι του στίβου την Κυριακή στα «Βενιζέλεια»

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και φέτος οι διεθνείς...