Η τελευταία Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Χανίων ολοκληρώθηκε την Κυριακή – Ποιο το μέλλον

Κανένα σχόλιο

Η ιστορική τελευταία Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Χανίων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί. Στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου της Διοίκησης της Τράπεζας συγκεντρώθηκαν μετόχοι που ήθελαν να ακούσουν από το στόμα του προέδρου της Τράπεζας, κ. Μιχάλη Μαρακάκη, όλα όσα θα ακολουθήσουν.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας αφού επισήμανε τον ιδιαίτερο ρόλο που έχει παίξει στην τοπική ανάπτυξη στάθηκε σε αυτό που ακολουθεί, τη νέα Τράπεζα, την Candia bank, που θα προκύψει μέσω της συγχώνευσης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων με την Παγκρήτια Τράπεζα.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρακάκη, μένουν μόνο “διαδικαστικά θέματα για να ολοκληρωθεί η συγχώνευση”. Είπε ότι πάντα αποτελούσε στόχο “να μην αδικηθούν οι μέτοχοι της Τράπεζας Χανίων” από τη διαδικασία της συγχώνευσης.

"Sponsored links"

Αυτό που θα ακολουθήσει είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, διαδικασία που πρέπει να γίνει από την Παγκρήτια Τράπεζα με την ελπίδα ότι μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η συγχώνευση.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρακάκη, μέσω της συγχώνευσης θα δημιουργηθεί η 5η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδας η οποία θα πρωταγωνιστήσει σε όλη την Ελλάδα.

Όπως είχε αναφερθεί και παλιότερα, η διοίκηση της τράπεζας θα βρίσκεται στην Αθήνα, όμως θα υπάρχουν περιφερειακές διοικήσεις τοσο στο Ηράκλειο όσο και στα Χανιά.

Όσο για τον δικό του ρόλο στο νέο εγχείρημα; Όπως είπε θα συνεχίσει ως πρώτος εκτελεστικός αντιπρόεδρος.

Αναφορικά με τους μετόχους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, μια μετοχή της Τράπεζας Χανίων θα αντιστοιχεί σε 6 μετοχές της νέας Τράπεζας ενώ η εταιρεία Κρητικά Ακίνητα Α.Ε. θα περιέλθει και αυτή στη νέα τράπεζα.

Όσον αφορά τις άλλες εταιρείες της Τράπεζας Χανίων που συνδέονται με την τοπική οικονομία (ΒΙΟΧΥΜ, ΑΒΕΑ, “ΑΦΟΙ ΧΙΩΤΑΚΗ ΑΒΕΕ”, Prime Energy και “Βιομηχανία Επεξεργασίας Γάλακτος Α.Ε.”) το 80,1% των μετοχών θα περάσει σε νέα Εταιρεία Συμμετοχών η οποία θα ιδρυθεί. και στην οποία μέτοχοι θα είναι οι σημερινοί μεριδιούχοι της Τράπεζας Χανίων. Πρόκειται για 27.000 άτομα οι οποίοι θα διαθέτουν το 80,1% των μετοχών. Το υπόλοιπο θα μεταβιβαστεί στη νέα Τράπεζα.

Σημειώνουμε, ότι όπως είπε ο κ. Μαρακάκης, οι μετοχές της νέας Τράπεζας θα διαπραγματεύονται ελεύθερα στο Χρηματιστήριο. Τέλος, θα υπάρξει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για το προσωπικό.

 

 

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live