12.8 C
Chania
Saturday, March 30, 2024

Η Τ.Ε. Χανίων του ΚΚΕ για τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του χανιώτικου λαού για τα Τέμπη και για την έλευση του αεροπλανοφόρου G.Η. Bush

Ημερομηνία:

Η τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας, που τόσο στην πόλη μας, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, κινητοποιούνται με στόχο να μην ξεχαστεί το έγκλημα που έγινε στα Τέμπη, να μην συγκαλυφθεί.

Οι συγκλονιστικές κινητοποιήσεις των εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, μαθητικών συμβουλίων και συντονιστικών επιτροπών των μαθητών είναι αυτές που σμπαράλιασαν την προσπάθεια που έκανε  από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση να μιλήσει για ανθρώπινο λάθος, να ρίξει τις ευθύνες σε κάποιες παθογένειες, για τις οποίες δήθεν φταίνε όλοι.

Δεν μπορούν να κρύψουν ότι οι εργαζόμενοι είχαν προειδοποιήσει για το δυστύχημα που ερχόταν. 20 μέρες πριν το δυστύχημα, η παράταξη στους σιδηροδρόμους που συμμετέχουν οι κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές είχαν προειδοποιήσει.

Αυτό που δεν μπορούν μα κρύψουν είναι ότι δε φταίει η κακιά η χώρα. Φταίει το κέρδος, το κράτος, όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν. Για το έγκλημα που συντελέστηκε στα Τέμπη φταίει η πολιτική της απελευθέρωσης των σιδηροδρόμων, η πολιτική που βάζει τα κέρδη πάνω από την ανθρώπινη ζωή, που εκπορεύεται από την ΕΕ και υπηρέτησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο κράτος που προχωράει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και το ηλεκτρονικό φακέλωμα δε μπορεί να εξασφαλίσει την ηλεκτρονική επιτήρηση των τρένων.

Το ίδιο κράτος που λειτουργεί με όρους κόστους-οφέλους, είναι αυτό που κάνει τα πάντα για την στήριξη του κάθε λογής επενδυτή, όπως και στο παράδειγμα των σιδηροδρόμων, που από την τσέπη του ελληνικού λαού επιδοτούνταν ο επενδυτής με 50 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για να λειτουργεί η «άγονη» γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Το ίδιο κράτος που βάζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής στην ζυγαριά κόστους-οφέλους, είναι το ίδιο κράτος που φιλοξενεί στο Νομό μας, το δολοφονικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ. Το ίδιο κράτος που διακηρύσσει ότι δεν μπορεί να συντηρήσει τα δίκτυα του σιδηροδρόμου, να εκπονήσει μελέτες για την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων, για να στηριχθεί η δημόσια Υγεία, για να ενισχυθεί το Δημόσιο σχολείο και τα πανεπιστήμια, είναι το ίδιο κράτος που δαπανά δισεκατομμύρια ευρώ για στρατιωτικές δαπάνες που δεν έχουν καμία σχέση για την άμυνα της χώρας. Το ίδιο κράτος που δεν έχει τα δημοσιονομικά περιθώρια για να στηριχθεί το λαϊκό εισόδημα, αναδεικνύεται σε πρωταθλητή σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, ξεπερνώντας κατά αναλογία και τις ΗΠΑ.

Μάλιστα από την Παρασκευή που κατέπλευσε το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στα Χανιά, ο λαός των Χανίων έγινε για ακόμα μία φορά μάρτυρας της τραμπουκικής συμπεριφοράς των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών ναυτών του πληρώματος που συμπεριφέρονται στην πόλη μας σαν να είναι επικυρίαρχοι.

Μεθυσμένοι Αμερικάνοι έκαναν πραγματικά ότι ήθελαν μέσα στην Πόλη την Παρασκευή, ενώ ένας από αυτούς μπήκε μέσα στο Εθνικό στάδιο Χανίων την ώρα που έκαναν προπόνηση παιδιά και ξερνώντας έπεσε πάνω σε μια γυναίκα. Αργότερα μπροστά σε περαστικούς έπαιρναν την δόση τους, ενώ ένας από αυτούς έσπασε στο ξύλο μια γυναίκα του πληρώματος μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών. Μάλιστα καταγγελίες αναφέρουν ότι όταν κλήθηκε η αστυνομία να παρέμβει, η απάντηση ήταν ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Δεν έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που αμερικάνος ναύτης του πληρώματος μπήκε σε δωμάτιο 14χρονης μαθήτριας στην Παλιά Πόλη , μεθυσμένος. Η τραμπούκικη συμπεριφορά επικυρίαρχου  εκπορεύεται από το καθεστώς της ετεροδικίας, με τις ελληνικές αρχές να μην μπορούν να παρέμβουν στους ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες.

Αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι την στιγμή που η χώρα συνταράσσεται από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων, η διοίκηση του αεροπλανοφόρου οργάνωσε ξενάγηση χτες Κυριακή στο αεροπλανοφόρο καλώντας τους Χανιώτες Βουλευτές, Περιφερειακούς συμβούλους, την δημοτική αρχή σε ξενάγηση στο αεροπλανοφόρο.

Καλούμε τον Χανιώτικο λαό και την νεολαία να πει ΤΕΡΜΑ ΩΣ ΕΔΩ!

Δεκαετίες τώρα η Βάση της Σούδας έχει παίξει καθοριστικό ρόλο σε επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή, στην στήριξη των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών συμφερόντων. Σήμερα είναι στην πρώτη γραμμή του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσίας για το μοίρασμα των αγορών και των δρόμων ενέργειας.

Την στιγμή που ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ έχουν ανοιχτά στοχοποιηθεί από τους ανταγωνιστές τους. Ο λαός μας και τα Χανιά εμπλέκονται σε τεράστιους κινδύνους με την σφραγίδα και την υπογραφή όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο από την Σούδα μέχρι την Έβρο. Αυτός ήταν ο στόχος της στρατηγικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ που προετοίμασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και υπέγραψε η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Το ΚΚΕ προειδοποιεί τον ελληνικό λαό ότι δεν έχουμε απολύτως τίποτα κερδίσουμε από την επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς.

Αντίθετα κάθε ελληνική κυβέρνηση που πέρασε είναι συνένοχη στο γκριζάρισμα των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας με την συμβολή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Σήμερα προωθείται η συνδιαχείριση ακόμα και την αποστολή στρατευμάτων, ενώ παράλληλα μεθοδεύουν την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών που απαιτεί η Τουρκία.

"google ad"

Το επιχείρημα ότι η Βάση ενισχύει την τοπική οικονομία, δεν αφορά τον λαό. Είναι κατάντια να προσπαθούν τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν, τα παπαγαλάκια τους, να πείσουν τον λαό, ότι η προοπτική για αυτόν και τα παιδιά του είναι να δέχεται σαν τους ιθαγενείς τις χάντρες και τα <<καθρεφτάκια>> των  ΝΑΤΟϊκών.

Η λογική του μικρότερου κακού είναι αυτή που κάθε φορά οδηγεί σε μεγαλύτερο. Την ίδια στιγμή που απορρίπτουν τις διεκδικήσεις του εργατικού λαϊκού κινήματος, την ίδια στιγμή που όλα τα κόμματα της ΕΕ στη Βουλή αρνούνται ακόμα και να συζητήσουν τις προτάσεις νόμου που καταθέτει το ΚΚΕ, προσπαθούν να πείσουν τον λαό ότι η λύση βρίσκεται στο να μετατρέπεται η πόλη μας το χειμώνα σε ΑμερικανοΝΑΤΟϊκό campus.

Το ΚΚΕ απευθύνεται σε κάθε προοδευτικό, σκεπτόμενο άνθρωπο, σε όλους αυτούς που τις προηγούμενες δεκαετίες έδωσαν αγώνες για να κλείσει η Βάση του θανάτου. Τώρα είναι η ώρα να γίνει η υπέρβαση από τον καθένα. Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει η οργάνωση, η διεκδίκηση, ο ανυποχώρητος αγώνας για σύγκρουση με αυτήν την πολιτική που αναγκάζει τον ελληνικό λαό να μετράει καθημερινά τις πληγές του.

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ καλεί τον Χανιώτικο λαό σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με κορύφωση την μεγάλη πανεργατική- πανελλαδική απεργία στις 16 Μαρτίου.

Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού απέναντι στο έγκλημα που έγινε στα Τέμπη, είναι η απόδειξη ότι ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω. Είναι το μόνο που φοβούνται, Τώρα σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς και εκπαίδευσης μπορεί να εκφραστεί η οργή και η αγανάκτηση και να γίνει δύναμη ανατροπής. Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε μήνυμα ότι οι ζωές μας μετράνε, ότι δεν θα ανεχτούμε να βγαίνουν οι διανομείς στα χιόνια για να πηγαίνουν μια παραγγελία, ότι δεν  θα ανεχτούμε να πηγαίνει κάποιος στο νοσοκομείο για να κάνει μια εξέταση για να δει αν έχει καρκίνο και το επόμενο διαθέσιμο ραντεβού να είναι σε 3 μήνες, ότι δεν θα ανεχτούμε να δουλεύουμε με εξαντλητικά ωράρια μέσα στην τουριστική σαιζόν λόγω της εξάντλησης, της υπερεργασίας, της έλλειψης μέτρων προστασίας.

Καλούμε τον λαό και την νεολαία του Ν.Χανίων να μην εγκλωβιστεί στα εκβιαστικά διλλήματα που θα προσπαθήσουν να θέσουν όλοι όσοι έχουν ευθύνη για την κατάσταση που ζούμε. Να κλείσουν τα αυτιά τους, στις λογικές του «όλοι ίδιοι είναι», ότι και οι 300 φταίνε. Καλούμε την νεολαία να δώσει περήφανη απάντηση όταν θα προπαγανδίζουν ότι οι νέοι διάλεξαν τις παραλίες και όχι να πάνε στην κάλπη. Τώρα είναι η ώρα να καταδικαστούν όλοι όσοι κυβέρνησαν, Ν.Δ,ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα άλλα κόμματα που θα προσπαθήσουν να στρέψουν την οργή του κόσμου σε ανώδυνα για το σύστημα κανάλια. Καλούμε τον λαό να κλείσει τα αυτιά του, μπροστά στις δήθεν προοδευτικές και ψευτοαριστερές μπαρούφες που θα ακούσει από το ΜΕΡΑ 25, που  ο αρχηγός του δήλωνε ότι το 75% των μνημονιακών νόμων είναι σωστά μέτρα. Να κλείσει τα αυτιά του μπροστά στα ακροδεξιά κυρήγματα που θα κάνει ο απολογητής του συστήματος Βελόπουλος, το ακροδεξιό μόρφωμα της Ελληνικής Λύσης, αλλά και τα υπόλοιπα ακροδεξιά μορφώματα που θα αξιοποιήσουν.

Είναι κρίσιμο ζήτημα να νιώθουν μέχρι την κάλπη , αλλά και μετά από αυτή την πίεση του οργανωμένου εργατικού-λαϊκού κινήματος. Τώρα είναι η ώρα να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ, στις πρώτες, στις δεύτερες εκλογές, στις εκλογές για την Τοπική διοίκηση, στους καθημερινούς αγώνες κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική.

Γιατί τώρα είναι η ώρα να μείνουν μόνοι τους και όλοι μας! Γιατί μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ!!!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Χανίων: Nέα χωροθέτηση λαϊκών αγορών από 1 Απριλίου

Τη νέα χωροθέτηση των λαϊκών αγορών από 01/04/2024 έως...

Αλλαγές στην αστική συγκοινωνία Χανίων από 1η Απριλίου

Το Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων ανακοίνωσε αλλαγές στη διαρρύθμιση της...

Νέος Πρόεδρος του ΣΕΔΗΚ ο Γιάννης Μαλανδράκης

Στις 26 Μαρτίου, μετά την ετήσια Γενική Συνέλευση του...