24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Η φύση “τρελάθηκε” στην Κρήτη: Καλοκαιρινά σύκα μέσα στην καρδιά του χειμώνα

Ημερομηνία:

Η εμφάνιση σύκων στην Κρήτη μέσα στην καρδιά του χειμώνα είναι κάτι το ασυνήθιστο και ενδιαφέρον.

Αυτό το φαινόμενο μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως ειδικές ποικιλίες σύκων που ωριμάζουν το χειμώνα, ή οι ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες(κλιματική αλλαγή) που διευκολύνουν την ανάπτυξη τους καθώς οι θερμοκρασίες είναι ψηλές για την εποχή.

Οι αγρότες της Κρήτης βρέθηκαν πρόσφατα με μία ανέλπιστη σοδειά, καθώς τα τερτίπια του καιρού «τρέλαναν» τις συκιές τους, οι οποίες καρποφόρησαν και έδωσαν μάλιστα ώριμα σύκα μέσα στο καταχείμωνο.

Στο βίντεο που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, φαίνονται συκιές από ένα περιφραγμένο κτήμα στην Κρήτη να είναι γεμάτες με φρέσκα σύκα λίγο πριν την ωρίμανση, τη στιγμή που δεν έχουν πάνω τους ούτε ένα φύλλο, στα μέσα του Γενάρη και ενώ ο καιρός δε λέει να χειμωνιάσει.

Σύμφωνα με την παρουσιάστρια, η ωρίμανση και συγκομιδή των σύκων γίνεται τον Αύγουστο, οπότε αυτή η σοδειά ήρθε κάπου οκτώ μήνες νωρίτερα, ενώ ως αίτιο αναφέρονται οι πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ