21.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ημερομηνία:

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου ανακοίνωσε μέσω των social media ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως έγραψε «με μεγάλη χαρά και τιμή καλωσορίζουμε στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς τη σπουδαία μας πεζογράφο, Μάρω Δούκα» και συνόδευσε το post με ένα βίντεο.

Η Μάρω Δούκα γεννήθηκε το 1947 στα Χανιά και από το 1966 είναι μόνιμη κάτοικος της Αθήνας. Είναι απόφοιτος του Ιστορικού και Αρχαιολογικού Τμήματος της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εχει τιμηθεί με το «Βραβείο Νίκος Καζαντζάκης» του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης για το συγγραφικό έργο της “Η αρχαία σκουριά”. Επίσης έλαβε το Β΄ Κρατικό Βραβείο για το μυθιστόρημά της “Πλωτή πόλη” (1983). Για το μυθιστόρημά της “Αθώοι και φταίχτες” τιμήθηκε με το Βραβείο Πεζογραφίας «Κώστα Ουράνη» της Ακαδημίας Αθηνών και με το Βραβείο Balkanika (2005).

Πολλά από τα διηγήματα και μυθιστορήματα της Μ. Δούκα έχουν μεταφραστεί σε άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των ονομάτων που έχουν ανακοινωθεί για ο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστερά είναι οι πρώην υπουργοί Γιώργος Σταθάκης και Νίκος Φίλης, καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Σαρωνικού, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, η Όλγα Νάσση ανθρωπολόγος και πρώην υποψήφια ευρωβουλευτής, και η Μαρία Γιαννακάκη, πρώην βουλευτής και πρώην ΓΓ στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Στον πρώτο γύρο υποψηφίων είχαν ανακοινωθεί, μεταξύ άλλων, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης (υπεύθυνος σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς) και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάος στο UCLA: Επίθεση της Αστυνομίας σε χιλιάδες διαδηλωτές με πλαστικές σφαίρες | Ζωντανή μετάδοση

Χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες βρίσκονται στο campus του Πανεπιστημίου της...

O Μαζωνάκης τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein

Σε ρυθμούς Rammstein μπαίνει το ελληνικό κοινό, καθώς στο τέλος του...

Παζάρι Μεγάλης Παρασκευής στις Βουκολιές του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σας προσκαλεί και φέτος, τη Μεγάλη...