Η χώρα που έδιωξε τα McDonald’s | βίντεο

Κανένα σχόλιο

Η McDonald’s αναγκάζεται να κλείσει όλα τα εστιατόριά της στην Βολιβία. Μετά από 14 χρόνια παρουσίας στην Βολιβία, η McDonald’s αναγκάζεται να κλείσει τα οκτώ εστιατόρια της αλυσίδας της στις πόλεις: La Paz, Cochabamba και Santa Cruz de la Sierra. Πρόκειται για την πρώτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που δεν θα έχει εστιατόρια McDonald’s και για την πρώτη χώρα στον κόσμο, όπου η εταιρεία εξαναγκάζεται σε λουκέτο λόγω των αρνητικών ρεκόρ πωλήσεων για περισσότερο από μία δεκαετία.

Οι Βολιβιανοί ποτέ δεν έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το fast food, συνεχίζοντας να τρώνε τα παραδοσιακά φαγητά τους και οδηγώντας την McDonald’s σε έξοδο. Το ντοκιμαντέρ “Why McDonald’s went broke in Bolivia” εξηγεί την πολιτιστική απόρριψη του γρήγορου φαγητού στην Βολιβία μέσα από συνεντεύξεις με:  μάγειρες, κοινωνιολόγους, διατροφολόγους, ιστορικούς και εκπαιδευτικούς. Όλοι συμφωνούν στο ίδιο πράγμα: Το γρήγορο φαγητό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με ολόκληρη την φιλοσοφία και κουλτούρα των Βολιβιανών σε σχέση με την προετοιμασία του φαγητού και την μαγειρική.

Στην Βολιβία, το φαγητό για να είναι καλό απαιτεί γεύση, φροντίδα, καλές συνθήκες υγεινής και πολύ χρόνο προετοιμασίας. Με αυτό τον τρόπο ένας Βολιβιανός κρίνει την ποιότητα του φαγητού που καταναλώνει. Το γρήγορο φαγητό δεν είναι για αυτούς τους ανθρώπους.

"Sponsored links"

επιμέλεια: enallaktikos.gr / trueactivist.com

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live