Θα γιορτάζουμε την 28η Οκτωβριου μαζί με τον έμπορο όπλων Γερμανό καγκελάριο Σολτς;

Κανένα σχόλιο

Από τον λογαριασμό facebook του Αριστομένη Συγγελάκη, Συγγραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα:

Μαθαίνουμε ότι ο Καγκελάριος της Ο.Δ. της Γερμανίας Όλαφ Σολτς θα επισκεφθεί επίσημα την Ελλάδα την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου.
Σκεφτήκαμε ότι ίσως ήθελε για να γιορτάσει μαζί μας το ΟΧΙ των Ελλήνων στον Μουσολίνι και την πρώτη νίκη της Αντιφασιστικής Συμμαχίας εναντίον του φασιστικού Άξονα… Αλίμονο, έρχεται για να μας πουλήσει πανάκριβα άρματα και άλλο στρατιωτικό υλικό, ύψους 4 δις αλλά αμφιβόλου χρησιμότητας για τον ελληνικό στρατό, όπως λένε αναλυτές.
Θα τον καλούσαμε, μάλιστα, να συμμετάσχει και στην παρέλαση αρκεί, βέβαια, να δεσμευθεί επισήμως για τη διευθέτηση των απαράγραπτων γερμανικών οφειλών. Αλλά αυτό δεν είναι στις προθέσεις του… χωρίς όμως να ενοχλείται εξ αυτού του λόγου η ελληνική κυβέρνηση…
Το επισημάναμε και πέρυσι κατά την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου αλλά πλέον είμαστε βέβαιοι: μόνο τυχαία δεν είναι η άφιξη στην Ελλάδα (κατόπιν επίσημης πρόσκλησης φυσικά) του Γερμανού Καγκελάριου σε μια τόσο σημαντική εθνική επέτειο. Έχει στόχο να αμβλύνει τα αισθήματα του λαού μας εναντίον της Γερμανίας (και εννοώ, φυσικά, το κράτος και τις κυβερνήσεις και όχι τον γερμανικό λαό για τον οποίο, όπως και με όλους τους λαούς, τρέφουμε αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης), της χώρας εκείνης που εισέβαλε απρόκλητα και παράνομα στη χώρα μας (η ναζιστική Γερμανία), αποδεκάτισε συστηματικά τον ελληνικό πληθυσμό, κατέστρεψε ολοσχερώς τις δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές και λεηλάτησε τον εθνικό μας πλούτο και τους αρχαιολογικούς μας θησαυρούς χωρίς η δημοκρατική Γερμανία ΟΥΔΕΠΟΤΕ να μετανιώσει, ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΣ!… Αντίθετα, στην περίοδο των μνημονίων αλλά και σήμερα, η Γερμανία συνεχίζει να είναι επί της ουσίας εχθρική απέναντι στην Ελλάδα…

Ελπίζουμε ότι η πρόκληση αυτή δεν θα μείνει αναπάντητη! Ο λαός μας, που εμφορείται από δημοκρατικά και πατριωτικά αισθήματα, τα πολιτικά κόμματα, οι κοινωνικοί φορείς καλούνται να θέσουν τη Γερμανία ενώπιον των ιστορικών της ευθυνών! Πάντοτε με ειρηνικό, νηφάλιο και δημοκρατικό τρόπο. Και είναι μια ιστορική ευκαιρία η κυβέρνηση να αξιώσει ό,τι μας ανήκει! Επιτέλους!

"Sponsored links"

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live