«Θεματοφύλακες»: Διασυνδέσεις με Σώρρα, ΧΑ ακροδεξιές ομάδες– Ενεργοποίηση ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατικής

Κανένα σχόλιο

Μέχρι στιγμής, από τις έρευνες έχει προκύψει ότι μιλάμε τουλάχιστον για 15 αρχηγούς θεματοφύλακες που στρατολογούν/καθοδηγούν πολίτες σε παραβατικές συμπεριφορές – O «Δούρειος Ίππος» των αρχών.

Η πιθανότητα αναβάθμισης της δράσης των «θεματοφυλάκων του συντάγματος», αλλά και άλλων ακροδεξιών οργανώσεων, προκάλεσε την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους όπως προκύπτει και από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι υπό τον Τάκη Θεοδωρικάκο.

Πηγές του ΥΠΡΟΠΟ ανέφεραν χαρακτηριστικά, ότι δε διώκονται απόψεις, αλλά παραβατικές συμπεριφορές. «Πρέπει να ‘κοπεί ο βήχας’ πριν υπάρξουν κι άλλου είδους ενέργειες» σημείωναν. Στο πλαίσιο αυτό, άνοιξε ο φάκελος «Θεματοφύλακες».

"Sponsored links"

Μέχρι στιγμής, από τις έρευνες έχει προκύψει ότι μιλάμε τουλάχιστον για 15 αρχηγούς θεματοφύλακες που στρατολογούν/καθοδηγούν πολίτες σε παραβατικές συμπεριφορές, και μάλιστα μετακινούνται σε διάφορες περιοχές της χώρας κινητοποιώντας μέλη και ομάδες.

Έχει ήδη σχηματιστεί πρώτος κατάλογος ύποπτων πρωτοστατών, ωστόσο η χαρτογράφηση συνεχίζεται, και δεν αποκλείεται ο κατάλογος να επεκταθεί, ενώ ερευνάται μάλιστα και η πιθανότητα χρηματοδότησης. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση μιλάνε για ένα κράμα οπαδών του Αρτέμη Σώρρα της Χρυσής Αυγής, αλλά και ακροδεξιών οργανώσεων.

ΕΥΠ – Αντιτρομοκρατική – «Δούρειος Ίππος» 

Στο πλαίσιο αυτό, μπαίνουν στο παιχνίδι και η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε επίπεδο φυσικής, αλλά και ηλεκτρονικής παρακολούθησης. Υπηρεσία αιχμής παραμένει πάντως, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς οι θεματοφύλακες διοργανώνονται μέσω διαδικτύου. Θα αναζητήσουν οπαδούς, λάικ, κοινοποιήσεις, κλειστές ομάδες. Ήδη έχουν συλλέξει βίντεο, φωτογραφίες και από επιχειρήσεις μάχης, εκπαιδεύσεις μάχης και ανάδειξης οπλισμού.

Παράλληλα, υπάρχει πιθανότητα να τοποθετηθεί και ένας «Δούρειος Ίππος» ώστε να υπάρξει διείσδυση και καλύτερη πληροφόρηση για τον τρόπο που κινούνται, αλλά και τις ενέργειες τους. Το υλικό που θα συλλέξουν, μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία της έρευνας θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, ο όποιος θα κρίνει αν διαπράττονται ή υπάρχουν ενδείξεις κακουργηματικών πράξεων, προκειμένου να υπάρχουν συλλήψεις, κατ’ οίκον έρευνες, κατασχέσεις και υπολογιστών και κινητών και άλλων υλικών.

Υπενθυμίζεται πως ανάμεσα στους 11 του περιστατικού στην Πιερία υπάρχει και απόστρατος αστυνομικός ο όποιος αποποιήθηκε τους θεματοφύλακες και αφέθηκε ελεύθερος. Το τελευταίο διάστημα έχει υποβάλλει δεκάδες μηνύσεις σε βάρος εκπαιδευτικών, βουλευτών δημάρχων, αλλά και των ίδιων των συναδέλφων του…

skai.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live