31.8 C
Chania
Wednesday, July 24, 2024

Θερμό μήνυμα Ειρήνης και Δικαιοσύνης του Αρχιεπίσκοπου Κρήτης κατά την επίσκεψη στην έκθεση για τις θηριωδίες της Ναζιστικής Γερμανίας στην Κρήτη

Ημερομηνία:

«Μαρτυρία αυτοθυσίας, πίστεως, ελπίδας και αγάπης» και «μήνυμα ειρήνης σε καιρούς ανειρήνευτους» χαρακτήρισε την Έκθεση για τις θηριωδίες της ναζιστικής Γερμανίας στην Κρήτη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ευγένιος, που οργανώνεται στο πλαίσιο της 80ης επετείου του Ολοκαυτώματος της Βιάννου. Και εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα να αποδοθεί Δικαιοσύνη για τα εγκλήματα της ναζιστικής Γερμανίας στην Ελλάδα!

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης δήλωσε τον θαυμασμό του για το τιτάνιο έργο της «Κεντρικής Επιτροπής Διαπιστώσεως Ωμοτήτων εν Κρήτη», που επιτέλεσαν οι Νίκος Καζαντζάκης, Ιωάννης Καλιτσουνάκης, Ιωάννης Κακριδής και Κωνσταντίνος Κουτουλάκης σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και συνεχάρη τους οργανωτές της Έκθεσης για την πρωτοβουλία τους. Ιδιαίτερη σημασία έχει επίσης η θερμή αναφορά του Αρχιεπισκόπου στον Ευγένιο Ψαλλιδάκη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητρόπολης Κρήτης στη διάρκεια της Κατοχής, και στη μνημειώδη προσφορά του υπέρ της Εθνικής Αντίστασης.

Μπορείτε, στον παρακάτω σύνδεσμο, να παρακολουθήσετε βίντεο με τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κρήτης: https://youtu.be/LCEW8e1JtJQ?si=hvOBmluEV95wf-PU

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος ο Β’ είναι ένας φωτισμένος Ιεράρχης, που δεν δίστασε να πάρει εγκαίρως καθαρή θέση απέναντι στην πρόκληση Ρίχτερ, την ώρα που πολλοί κρύβονταν και άλλοι υπερασπίζονταν τον υβριστή της Μάχης της Κρήτης και της Εθνικής μας Αντίστασης. Επίσης στηρίζει με συνέπεια τον ιερό μας αγώνα για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών!

Σημειώνουμε, επίσης, ότι την Έκθεση άρχισαν να επισκέπτονται σχολεία και οι μαθητές, κατά την ξενάγησή τους από τους οργανωτές και τους επιμελητές της Έκθεσης, έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν κατάλληλα για την Κατοχή, την Εθνική Αντίσταση και τη θυσία της Ελλάδας.

Η Έκθεση οργανώνεται από την Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου με συνδιοργανωτές την  Περιφέρεια Κρήτης, τους Δήμους Βιάννου, Ηρακλείου και Μαλεβιζίου και την ΕΛΜΕ ν. Ηρακλείου, υπό την αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Μπορείτε να την επισκεφθείτε καθημερινά κατά τις ώρες 9.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00 στον προθάλαμο του Κηποθέατρου «Μάνος Χατζιδάκις» έως τις 30.9.2023.

Οι εκδηλώσεις για την 80η επέτειο του Ολοκαυτώματος των χωριών της Βιάννου Βιάννου και της Δυτικής Ιεράπετρας ολοκληρώνονται με την εκδήλωση μνήμης που οργανώνει ο Σύλλογος Βιαννιτών στην Αττική «Ο Διαβάτης» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιεραπετριτών Αθήνας, την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023 και ώρα 11.30 στα γραφεία του Διαβάτη (Πατησίων 4, 5ος όροφος, Αθήνα).

Ο αγώνας για Μνήμη και Δικαιοσύνη συνεχίζεται ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ!

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΒΙΑΝΝΟΥ

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ