19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Θεσσαλονίκη: Βίντεο καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της αστυνομίας ότι ο 16χρονος προσπάθησε να εμβολίσει τη μοτοσικλέτα των αστυνομικών

Ημερομηνία:

Ανατροπή δεδομένων φαίνεται να προκύπτει όσον αφορά στην καταδίωξη του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη και τον σοβαρό τραυματισμό του από αστυνομικό, η σφαίρα από το όπλο του οποίου πέτυχε τον ανήλικο στο κεφάλι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης ο 16χρονος παραβίαζε αλλεπάλληλα τα φανάρια, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς και επιχείρησε να εμβολίσει μετωπικά το προπορευόμενο δίκυκλο της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., “θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών, αγνοώντας εκ νέου τις εντολές τους”.

Ωστόσο πληροφορίες του TheToc αναφέρουν ότι υπάρχει βίντεο (θολό μεν, αλλά υπάρχει…) όπου φαίνεται το αγροτικό του 16χρονου να περνάει πάνω από γραμμές τρένου, με τον ανήλικο οδηγό να χάνει τον έλεγχο του οχήματος, κάνοντας αναστροφή.

Θεσσαλονίκη: Βίντεο καταρρίπτει τους ισχυρισμούς ότι ο 16χρονος προσπάθησε να εμβολίσει τη μοτοσικλέτα των αστυνομικών

Αυτό σημαίνει ότι δεν αλλάζει σκόπιμα κατεύθυνση προκειμένου να εμβολίσει τη μοτοσικλέτα των αστυνομικών. Στο βίντεο φαίνεται η μια αστυνομική μηχανή να περνάει μπροστά από το αγροτικό, χωρίς ο 16χρονος να κινείται εναντίον των αστυνομικών. Αφού απομακρύνθηκε η μοτοσικλέτα, φαίνεται ο 16χρονος να βάζει ξανά μπροστά για να φύγει, όταν δέχτηκε τα πυρά των αστυνομικών.

Το βίντεο αυτό δεν έχει βγει στη δημοσιότητα, όμως φέρεται να έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται στο σημείο.

Βρέθηκε και δεύτερη σφαίρα σφηνωμένη σε πόρτα ξενοδοχείου 

Νέα στοιχεία προέκυψαν στην υπόθεση του πυροβολισμού του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη. Το πρωί της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου βρέθηκε και δεύτερη σφαίρα σφηνωμένη σε πόρτα παρακείμενου ξενοδοχείου, στην περιοχή όπου ο αστυνομικός πυροβόλησε τον ανήλικο, έπειτα από αστυνομική καταδίωξη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η σφαίρα που βρέθηκε καρφωμένη σε πόρτα ξενοδοχείου στην περιοχή έχει ήδη παραληφθεί από την Εγκληματολογική Υπηρεσία και θα εξεταστεί αν είχε παρόμοια τροχιά με την πρώτη, που τραυμάτισε στο κεφάλι τον 16χρονο.

Μια τέτοια διαπίστωση, σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα καταρρίπτει τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου αστυνομικού, πως πυροβόλησε στον “αέρα” ως προειδοποιητική βολή για να σταματήσει το όχημα που οδηγούσε ο νεαρός Ρομά.

thetoc.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...