Θλίψη για τον θάνατο του Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιου Θ. Χατζηνικολάου

Κανένα σχόλιο

Ο πατήρ Ιγνάτιος Χατζηνικολάου, ένας πολύ αγαπητός ιερέας, καθηγητής αλλά και συγγραφέας και επί χρόνια συνεργάτης της εφημερίδας μας έφυγε από τη ζωή.

Έγραψε 28 βιβλία και έλαβε πολλές τιμητικές διακρισεις.

Στο βιβλίο του με τίτλο “Τα τρία φίδια” αναφέρεται στα τρία μεγάλα πάθη, την Φιλαργυρία, τη Φιληδονία και τη Φιλοδοξία, και περιγράφει τους κινδύνους για τον ίδιο τον «ασθενή» και την κοινωνία ολόκληρη, τα συμπτώματα, την φθορά του ανθρώπου και τον τρόπο μετάδοσής των στον συνάνθρωπο.

"Sponsored links"

Συλληπητήρια μηνύματα 

Θλίψη στην Ορθόδοξη Ακαδημίας Κρήτης για τον θάνατο του Αρχιμανδρίτη κυρού Ιγνατίου Χατζηνικολάου.

Με ψήφισμά του το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει μεταξύ άλλων τα θερμά του συλλυπητήρια προς τους οικείους του εκλιπόντος.

Το ψήφισμα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, μετά την αναγγελία της εκδημίας του του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, παλαιού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΑΚ,

αποφασίζει ομόφωνα

  1. Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια προς τους οικείους του.

  2. Να παραστεί στη Νεκρώσιμη Ακολουθία εκπρόσωπος του Ιδρύματος.

  3. Να δημοσιευθεί το παρόν στον Τύπο.

    "Sponsored links"

Και η Αδελφότητας της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οδηγητρίας Γωνιάς εκφράζει βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο του Αρχιμανδρίτη:

Η Αδελφότητα της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οδηγητρίας Γωνιάς θλίψει βαθυτάτη αγγέλει την εις Κύριον εκδημίαν του εκ των μελών αυτής αοιδίμου Προηγουμένου κυρού Ιγνατίου Χατζηνικολάου, τ. Γυμνασιάρχου.

Την Παρασκευήν 19ην Φεβρουαρίου και από ώρας 7.30 π.μ. το σκήνωμα του μεταστάντος θα εκτεθή εις προσκύνησιν εις το Καθολικόν της Μονής.

Η εξόδιος Ακολουθία τελεσθήσεται, άμα το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, και ώραν 11ην π.μ. Ο ενταφιασμός του μακαριστού Προηγουμένου κυρού Ιγνατίου γενήσεται εις το κοιμητήριον της Μονής. Παρακαλούνται οι τιμώντες την μνήμην του όπως δέονται υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτού.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live