24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Θλίψη στους δικηγόρους των Χανίων: Πέθανε η Καίτη Γκαζή, η πρώτη γυναίκα δικηγόρος στα Χανιά

Ημερομηνία:

Η Καίτη Γκαζή υπήρξε μία εμβληματική προσωπικότητα των Χανίων αφού υπήρξε η πρώτη γυναίκα που εξάσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου στα Χανιά το μακρινό 1956. Ως εκ τούτου, ο θάνατός της σκόρπισε θλίψη σε όλους τους δικηγόρους των Χανίων αφού ήταν μία πρωτοπόρος που άνοιξε τον δρόμο για τις γυναίκες σε μία πολύ δύσκολη εποχή.

Με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος εκφράζει την “ιδιαίτερη θλίψη” του:

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά την συνταξιούχο επίτιμο Δικηγόρο Χανίων Καίτη Γκαζή, που το 1956 έγραψε ιστορία στο Σύλλογό μας ως η πρώτη γυναίκα δικηγόρος.

Η Καίτη Γκαζή ήταν μια ΚΥΡΙΑ και μια προσωπικότητα που τίμησε επί 45 έτη το Δικηγορικό Λειτούργημα και το Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ