18.8 C
Chania
Friday, May 10, 2024

Θύελλα αντιδράσεων για χυδαίο παιδοφιλικό σκίτσο που δημιουργήθηκε πριν 19 χρόνια από Έλληνα σκιτσογράφο

Ημερομηνία:

Η κουλτούρα της ακύρωσης δεν είναι προνόμιο κάποιου χώρου, είναι ένα ευρύτερο φαινόμενο. Σε αυτό το πλαίσιο τις τελευταίες ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη μία προσπάθεια “ακύρωσης” του σκιτσογράφου Ηλία Κυριαζή.

Αφορμή για την επίθεση που δέχεται κυρίως μέσω social media είναι ένα πραγματικά χυδαίο σκίτσο το οποίο είχε δημιουργήσει όμως πριν 19 χρόνια, σε ηλικία 26 ετών.

Για το σκίτσο έχει ξαναμιλήσει ο σκιτσογράφος και το έχει απορρίψει ως έργο χαρακτηρίζοντάς το πρόκληση για την πρόκληση, όμως ανασύρθηκε από τον δημοσιογράφο – youtuber Μάνο Γρυπάρη στα πλαίσια κόντρας που έχει με τον δημιουργό.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί από σχόλια που ζητούν την παρέμβαση εισαγγελέα.

Στο επίμαχο σκίτσο ένας γυμνός άντρας συνομιλεί με ένα ανήλικο κορίτσι λέγοντας: Να σου φέρω τώρα λίγο παγωτό για να διώξεις τη γεύση;

Το κορίτσι απαντάει: Αμέ.

Το σκίτσο είναι πράγματι αισχρό και γι’ αυτό τον λόγο δεν πρόκειται να το αναρτήσουμε στη σελίδα μας.

Ποιος είναι ο Ηλίας Κυριαζής

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ασχολήθηκε με το σχέδιο από μικρή ηλικία και το 2001 κέρδισε το 1ο βραβείο στην κατηγορίες «νέων καλλιτεχνών» στον 1ο πανελλήνιο διαγωνισμό κόμικς του ένθετου “9” της Ελευθεροτυπίας. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε η συνεργασία του με το περιοδικό, με τη σειρά Σε Βλέπω σε σενάριο Λέανδρου.

Το 2002 μαζί με τον Κων Χρυσούλη, το Βασίλη Μπίμπα, τον Αντρέα Παναγιωτόπουλο και τον Τάσο Παπαϊωάννου ίδρυσε την εκδοτική ομάδα Subart Comics που κυκλοφόρησε το φανζίν Subart. Κέρδισε το 1ο βραβείο σεναρίου στο διαγωνισμό κόμικς του Βελιγραδίου (το 2003). Από το 2004 συμμετέχει στο Διεθνές φεστιβάλ κόμικς της Βαβέλ.

Στο ένθετο “9” έχει εμφανιστεί επίσης με τις σειρές “Blood Opera” και “Manifesto”. Το “Blood Opera” ολοκληρώθηκε σε τρία συνεχόμενα τεύχη (# 134- 136). Εκδόθηκε, μαζί με προσχέδια, το 2004 από την «Συλλογή Εννέα» της «Ελευθεροτυπίας». Το “Manifesto” κυκλοφόρησε σε άλμπουμ το 2005, επίσης από την «Συλλογή Εννέα». Από το 2006 κρατά μαζί με τον Τάσο Παπαϊωάννου το μονοσέλιδο «Ένα τσιγάρο χρόνος», ενώ νωρίτερα δημιούργησε και τη σειρά “Blockbuster”.

Το 2004 ως μέλος της ομάδας Subart συμμετείχε στην επιμέλεια της παράστασης «φανζίν» των Φοίβου Δεληβοριά και Ζακ Στεφάνου. Το φθινόπωρο του 2005 κυκλοφόρησε με το Βασίλη Λώλο και τον Βασίλη Μπίμπα το τεύχος #0 “Gin 747” (αυτοέκδοση) με κόμικς στην αγγλική γλώσσα, και το 2006, μαζί με τον Τάσο Παπαϊωάννου, το μινι-άλμπουμ «Τούρτα» (giganto books).

Από το 2004 έως το 2010 συνεργάστηκε με το περιοδικό 10percent στο κόμικ Στη μέση ο Μανώλης.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σητεία: Παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ το τελευταίο αντίο στον Φοίβο Ιωαννίδη

Με θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετούν σήμερα, οικογένεια, συγγενείς, φίλοι,...