21.8 C
Chania
Tuesday, May 21, 2024

Καμμένος: Παγίδα στον Τσίπρα η συμφωνία των Πρεσπών με αντάλλαγμα το Νόμπελ Ειρήνης

Ημερομηνία:

Δηλώσεις που θα συζητηθούν σχετικά με την περίοδο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έκανε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος φιλοξενήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Το 2015 η Ελλάδα αποφάσισε να αλλάξει γεωπολιτικά και να κάνει συμφωνία με τις ΗΠΑ», είπε και συμπλήρωσε πως ο ίδιος μετέφερε στις ΗΠΑ πως θα προχωρήσει η επέκταση της βάσης της Σούδας, θα αναβαθμιστεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και θα προχωρήσει και μία σειρά άλλων ενεργειών προκειμένου, αντί της Τουρκίας η Ελλάδα να μετατραπεί στον βασικό σύμμαχο της Αμερικής στη Μεσόγειο.

Το τηλεφώνημα που «έσωσε το ευρώ»

Ο κ. Καμμένος περιέγραψε πως στις Βρυξέλλες ο ίδιος συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη, πριν την σύνοδο του Eurogroup στον 24ο όροφο ενός ξενοδοχείου. Εκεί άκουσε τις απόψεις του κ. Βαρουφάκη για έξοδο από το ευρώ και στην συνέχεια ο ίδιος αποφάσισε να πραγματοποιήσει τηλεφώνημα στις ΗΠΑ. Όπως είπε ο ίδιος τηλεφώνησε ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, στην ομόλογό του των ΗΠΑ κυρία Νούλαντ προκειμένου να μεσολαβήσει ο Λευκός Οίκος στη διαπραγμάτευση και στις 6 το πρωί η συμφωνία έκλεισε είπε.

Το ίδιο βράδυ, ο Μπαράκ Ομπάμα, όπως είπε ο κ. Καμμένος, είχε καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα.

«Παγίδα που έστησαν στον Τσίπρα με δώρο το Νόμπελ Ειρήνης η συμφωνία των Πρεσπών»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, αναφερόμενος στη Συνθήκη των Πρεσπών, είπε χαρακτηριστικά πως η εν λόγω συμφωνία ήταν μία παγίδα την οποία έθεσαν στον Αλέξη Τσίπρα «με δώρο το Νόμπελ Ειρήνης».

Συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος είπε πως είχε συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα πως όσο οι ΑΝΕΛ ήταν στην κυβέρνηση δεν θα ετίθετο ζήτημα συμφωνίας με τη γειτονική χώρα για αλλαγή ονόματος. Μάλιστα μίλησε και για άλλο σχέδιο το οποίο είχε συζητήσει με τον κ. Τσίπρα σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα συμφωνούσε σε επέκταση της βάσης των ΗΠΑ στο Κόσοβο με αντάλλαγμα να μην τεθεί θέμα ονόματος.

Όπως συνέχισε, «ένα βράδυ στην χειμερινή κατοικία του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς», βρέθηκε σε συζήτηση στην οποία οι Γερμανοί ήταν αυτοί που επέμεναν να προχωρήσει συμφωνία με τα Σκόπια και όχι οι Αριστεροί στην Ελλάδα. «Είπα τότε στον Αλέξη Τσίπρα πως εάν προχωρήσει κάτι τέτοιο εγώ θα φύγω από την κυβέρνηση», είπε.

Καμμένος: Παρενέβη ο Ομπάμα στον Ολάντ για να κλείσει η συμφωνία το 2015

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στην περιβόητη 17ωρη διαπραγμάτευση του Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής, μία εβδομάδα μετά το δημοψήφισμα, περιγράφοντας πως κατά τη διάρκεια της νύχτας της 12ης Ιουλίου του 2015 ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, «παρενέβη με τηλεφώνημά του στον τότε πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, προκειμένου η συμφωνία να κλείσει, όπως και έγινε».

Γιατί δεν μίλησε επί τρία χρόνια

Αναφορικά με την απουσία του από τη δημόσια σφαίρα, είπε πως από το 2019 η κατάσταση πολιτικά δεν ήταν εύκολη για τον ίδιο, αφού από την μία είχε απέναντί του τον Αλέξη Τσίπρα με τον οποίο είχε μία έντιμη συμφωνία έως τη Συμφωνία των Πρεσπών, και από την άλλη τον γιο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος ήταν κατά τον ίδιο, ο πολιτικός του πατέρας τον οποίον συμβουλευόταν συχνά.

Για το «αναγκαίο κακό»

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα πως οι ΑΝΕΛ ήταν «αναγκαίο κακό», ο ίδιος τόνισε πως με αυτές τις δηλώσεις πιθανώς έχασε κόσμο ο οποίος θα τον στήριζε στις περασμένες εκλογές, κάνοντας τέτοιες δηλώσεις για έναν πολιτικό που τον έκανε πρωθυπουργό για πέντε χρόνια.

«Η συνεργασία μας ήταν άριστη με μόνη κηλίδα τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ