30.8 C
Chania
Thursday, July 18, 2024

Ιεράπετρα: Μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ κατασκεύσαν Αυτόνομο Ρομποτικό Όχημα για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες

Ημερομηνία:

Μια σημαντική διάκριση πέτυχε το Εσπερινό ΕΠΑΛ Ιεράπετρας, στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοικτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση.

O 6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, επικεντρώθηκε τη φετινή χρονιά στην ευρύτερη Θεματική ενότητα της Τεχνητής Νοημοσύνης, και έχει ως στόχο μέσω της συγγραφής ανοιχτού κώδικα και της χρήσης των ανοιχτών τεχνολογιών, μαθητές και εκπαιδευτικοί, να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε γίνουν δημιουργοί λύσεων και όχι απλοί καταναλωτές ψηφιακών υπηρεσιών.

Τα έργα που διακρίθηκαν, ξεχώρισαν για την ιδέα, την υλοποίησή της, τις αναλυτικές οδηγίες κατασκευής-χρήσης και διδασκαλίας που τους δίνουν την δυνατότητα να είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και από άλλα σχολεία.

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Ιεράπετρας με υπεύθυνη του έργου την κ. Δακανάλη Μαρία κλ. ΠΕ86, τον εκπαιδευτικό κ. Διακάκη Γεώργιο κλ.ΠΕ83 και τους μαθητές και μαθήτριες των Τομέων Πληροφορικής και Ηλεκτρολογίας, διακρίθηκαν στην κατηγορία των ΕΠΑΛ, στην 5η θέση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΑΛ

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην επίσημη σελίδα του διαγωνισμού πατώντας στο σύνδεσμο: https://openedtech.ellak.gr/2024/06/21/6th-openedtech-results/

Στόχος του project που υλοποίησε το Εσπερινό ΕΠΑΛ Ιεράπετρας ήταν η εξέλιξη του αγροτικού τομέα με την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Η Τεχνητή νοημοσύνη εδώ και καιρό συνεχίζει να κερδίζει έδαφος και θέση στον πρωτογενή τομέα της γεωργίας. Ο άνθρωπος εξελίσσεται από παραγωγό σε συλλέκτη δεδομένων από τα χωράφια του. Μπορεί με τις νέες τεχνολογικές επεμβάσεις να συλλέξει δεδομένα για τα προϊόντα που καλλιεργεί, για τον εμπλουτισμό του εδάφους με πλούσια ιχνοστοιχεία απαραίτητα για την καλλιέργεια των προϊόντων του, να πάρει μετρήσεις υγρασίας εδάφους και προϊόντος κι άλλες χρήσιμες μετρήσεις.

Μετά από καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, οι μαθητές κατασκεύασαν ένα αυτόνομο ρομποτικό όχημα που μπορεί να παίρνει μετρήσεις μέσα από τα θερμοκήπια, μπαίνοντας σε κάθε γραμμή παραγωγής και να ελέγχει την αγωγιμότητα υγρασίας εδάφους, έτσι ώστε να στέλνει σε μήνυμα στον γεωργό τα δεδομένα από τα αισθητήρια και στον υπολογιστή. Η οδήγηση του οχήματος μπορεί να γίνει μέσω κινητού , μέσα από εφαρμογή που κατασκεύασαν οι μαθητές μας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο επίσημο άρθρο του έργου: https://openedtech.ellak.gr/robotics2024/chatbot-o-exipnos-voithos-stis-thermokipiakes-kalliergies/

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπιτικές προτάσεις

Μαρμελάδα καρπούζι Ένα κιλό ψίχα καρπουζιού κομμένη κυβάκια, μισό κιλό...

Προβλήματα και καθυστερήσεις, πάλι, στις πληρωμές του ΕΛΓΑ

Του Μανώλη Ντουντουνάκη Για άλλη μια φορά, επι κυβέρνησης Μητσοτάκη,...

Υπεγράφη η συμφωνία συγχώνευσης Attica Bank – Παγκρητιας Τράπεζας

Ανακοινώθηκε και επίσημα σήμερα (18.7.2024) από την Attica Bank, η...