20.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ιερωνυμάκης για επίσκεψη Υπουργού: Δεν συμμετέχουμε σε φιέστες, απαιτούμε συγκεκριμένη ατζέντα – Οι συνέπειες του πολέμου στην αγροτική παραγωγή

Ημερομηνία:

Αναφορικά με τη σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Γεωργαντά στην Κρήτη τοποθετήθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος της Οργάνωσης αμπελουργών και ελαιοκαλλιεργητών κ. Πρίαμος Ιερωνυμάκης. Όπως είπε στη σημερινή σύσκεψη δεν κλήθηκαν από τον Υπουργό. Κλήθηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης και η απάντησή τους ήταν αρνητική.

Εξηγώντας τους λόγους της άρνησης είπε ότι εδώ και καιρό έχουν ενημερώσει τον Υπουργό για τα θέματα, που τους απασχολούν όπως μείωση φόρου πετρελαίου, μέτρα για το ενεργειακό κόστος, ενίσχυση ελαιοπαραγωγών, στήριξη ελαιολάδου, σταφίδας κηπευτικών και των άλλων προϊόντων που παράγει η Κρήτη, κλπ. Απέναντι σε αυτά τα σοβαρά προβλήματα και τα άλλα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα δεν πήραμε απαντήσεις. Ο υπουργός κατέβηκε στην Κρήτη χωρίς ατζέντα. Θέλει να ροκανίζει τον χρόνο, να συζητήσουμε ξανά και ξανά τα ίδια. Εμείς ζητάμε απαντήσεις και λύσεις. Σε τέτοια φιέστα λοιπόν εμείς δεν συμμετέχουμε. Θέλουμε συζητήσεις ουσίας και σεβασμό στον συνδικαλισμό τόνισε ο κ. Ιερωνυμάκης.

Μίλησε στη συνέχεια για τις επιπτώσεις στην αγορά από τον πόλεμο στην Ουκρανία, που επηρεάζει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και όλη την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Υποστήριξε ότι η επισιτιστική κρίση θα έρθει και ειδικότερα σε ότι μας αφορά, εάν η Ελλάδα δεν ανασκουμπωθεί θα έχει πρόβλημα. Η χώρα μας δίνει 5 – 6 δις ευρώ για να εισάγει προϊόντα.

Επιπλέον, έχει μειωθεί ο πληθυσμός της χώρας μας που ασχολείται με τη γεωργία, τα χωριά έχουν ερημώσει και υπάρχει αστικοποίηση. Χρειάζεται λοιπόν η πολιτεία να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα με σχέδιο και στρατηγική, τόνισε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Δήμαρχο Χανίων ο Γιώργος Κουμεντάκης

Τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργο Κουμεντάκη,...