17.8 C
Chania
Tuesday, December 5, 2023

Ισραήλ: Γιατροί επανασύνδεσαν το “κομμένο” κεφάλι 12χρονου σε μια πολύ σπάνια επέμβαση

Ημερομηνία:

Σε μια σπάνια επέμβαση, αυτή της επανασύνδεσης κεφαλιού, προχώρησαν γιατροί νοσοκομείου του Ισραήλ σε αγόρι 12 ετών από την Παλαιστίνη.

Το παιδί είχε υποστεί εσωτερικό αποκεφαλισμό σε ατύχημα που είχε με ποδήλατο. Ο εσωτερικός αποκεφαλισμός, που ονομάζεται ατλαντοϊνιακό εξάρθρημα, είναι ένας εξαιρετικά ασταθής τραυματισμός που προκύπτει από βλάβη των συνδέσμων ή των οστικών δομών που συνδέουν το κρανίο με την αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου Hadassah, όπου διεξήχθη η εξαιρετικά σπάνια χειρουργική επέμβαση, ο Δρ. Ohad Einav είπε ότι η ζωή του παιδιού σώθηκε «χάρη στις γνώσεις μας και την πιο καινοτόμο τεχνολογία στο χειρουργείο».

«Δεν είναι μια συνηθισμένη χειρουργική επέμβαση, ειδικά όχι σε παιδιά και εφήβους. Ένας χειρουργός χρειάζεται γνώση και εμπειρία για να το κάνει αυτό», πρόσθεσε ο Δρ Einav, ορθοπεδικός χειρουργός που ηγήθηκε της μεγάλης ομάδας του χειρουργείου.

Ο εσωτερικός αποκεφαλισμός δεν είναι πάντα θανατηφόρος
Αν και το ατλαντοϊνιακό εξάρθρημα αντιπροσωπεύει μόνο το 1% όλων των τραυματισμών που σχετίζονται με την αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, είναι το πιο κοινό σε θύματα τροχαίων ατυχημάτων. Το ποσοστό επιβίωσης όσων υφίστανται αυτού του είδους τον εσωτερικό αποκεφαλισμό είναι σχετικά χαμηλό, που σημαίνει ότι το αγόρι έχει την τύχη να είναι ζωντανός. Αλλά εάν διαγνωστεί νωρίτερα και υπάρξει έγκαιρη χειρουργική επέμβαση, μπορεί να υπάρξουν βελτιωμένα νευρολογικά αποτελέσματα.

Το παιδί πήρε τελικά εξιτήριο από το νοσοκομείο αφού δεν παρατηρήθηκαν νευρολογικές ή κινητικές ανεπάρκειες. Ωστόσο, θα συνεχίσει να παρακολουθείται από το εκεί προσωπικό.

«Η ίδια η διαδικασία είναι πολύ περίπλοκη και κράτησε αρκετές ώρες. Ενώ βρισκόμασταν στο χειρουργείο, χρησιμοποιούσαμε νέες πλάκες και στερέωση στην κατεστραμμένη περιοχή… Η ικανότητά μας να σώσουμε το παιδί ήταν χάρη στις γνώσεις μας και την πιο καινοτόμο τεχνολογία στο χειρουργείο», είπε ο Δρ Einav στους Times of Israel.

«Το γεγονός ότι ένα τέτοιο παιδί δεν έχει νευρολογικά ελλείμματα ή αισθητηριακές ή κινητικές δυσλειτουργίες και ότι λειτουργεί κανονικά και περπατά χωρίς βοήθημα μετά από μια τόσο μεγάλη διαδικασία δεν είναι μικρό πράγμα», πρόσθεσε ο Δρ Einav.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι νέο φέρνει η Νέα Αριστερά

Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου Η κοινοβουλευτική ομάδα «Νέα Αριστερά», με πρόεδρο τον...

Χανιά: Σήμερα η μεγάλη κινητοποίηση έξω από την Εφορία για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Σε μεγάλη κινητοποίηση προχωρούν οι επαγγελματικοί φορείς των Χανίων. Μετά...