14.8 C
Chania
Monday, December 11, 2023

Ιστορίες διαπλοκής: Δήμαρχος καταγγέλλει εκβιασμούς και απειλές από εκδότη – καναλάρχη (δείτε τα SMS)

Ημερομηνία:

Απειλητικά και εκβιαστικά μηνύματα φέρεται να έστειλε εκδότης ιστορικής εφημερίδας και καναλάρχης της Ηλείας – που έχει στενότατες σχέσεις με τη ΝΔ – στον απερχόμενο δήμαρχο Πύργο, Τάκη Αντωνακόπουλο, με σκοπό τη διάθεση χρημάτων από τα ταμείο του Δήμου για την προβολή και κάλυψη διάφορων εκδηλώσεων.

Το αποκλειστικό θέμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» αποκαλύπτει πως ο κ. Αντωνακόπουλος έχει προχωρήσει, μάλιστα, σε μηνυτήρια αναφορά για το θέμα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου, ενώ δημοσιεύει και μια σειρά μηνυμάτων που επιβεβαιώνουν τα όσα κατήγγειλε ο δήμαρχος της πόλης της Πελοποννήσου.

«Επειδή έχουν πάρει τα μυαλά σου αέρα, κοντέ και αρχιμαλα…, λοιπόν θα σε πάω γα…ντας μέχρι να σε τελειώσω κωλόπαιδο… που δεν αναγνωρίζεις τέσσερα χρόνια στήριξη, κατανόηση και διάθεση συνεργασίας». Αυτό είναι ένα από τα μηνύματα που φέρεται να έστειλε ο εκδότης στον Τάκη Αντωνακόπουλο.

«Τάκη, για απόκριες. 1. Live streaming, 2. Όλα τα εκτυπωτικά, 3. Δημοσιότητα σε όλα τα Μέσα μας. Μην δοθεί τίποτα απ’ όλα αυτά σε… άλλους ενδιαφερόμενους. Αρκετά τους έχουν δοθεί!!!», φέρεται να έστειλε ο εκδότης σε ένα άλλο μήνυμα, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να αποκτήσει το μονοπώλιο προβολής και κάλυψης των εκδηλώσεων του δήμου Πύργου για τις Απόκριες.

Επειδή όμως υπήρχε κι άλλος ενδιαφερόμενος για τις εκδηλώσεις των Αποκριών, ο Τάκης Αντωνακόπουλος έλαβε και νέο μήνυμα στο κινητό του, αυτή τη φορά αποστολέας φέρεται να είναι ο αδελφός του εκδότη, το οποίο ανέφερε: «Τα 2.000 που δίνεις στο ΙΟΝΙΟ (σ.σ. προφανώς εννοεί το Ionian TV, περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι με έδρα την Πάτρα) να τα δώσεις στην OPT να βγάλει το καρναβάλι (από το πολιτιστικό μέσω του Π). Εάν έρθει το ΙΟΝΙΟ στον Πύργο δεν υπάρχει… κλίμα συζήτησης».

Στη συνέχεια, με αφορμή το 1ο Pyrgos Food Festival (πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 20 Αυγούστου λιμάνι του Κατάκολου), συγκεντρώνοντας χιλιάδες επισκέπτες, το οποίο συνδιοργάνωσε η ιστορική εφημερίδα με τον Δήμο Πύργου και με τη σύμπραξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο απερχόμενος δήμαρχος έλαβε το εξής μήνυμα: «Τάκη, 1. Την προσφορά που στείλαμε για το Food Festival ήταν 20.000 και είπες να το βάλουμε 15.000 και συνδιοργάνωση με ΔΠ. Το κάναμε, δεν μου είπες όμως ότι οι άλλες 7.000 που έχει ο κωδικός θα κάνει… φεστιβάλ μπύρας… ο άνεργος ΑΑ με το Εν Λευκώ και θα το χρηματοδοτήσει ο Δήμος… 2. Τη μελέτη και την τεχνική έκθεση για τις κάμερες βασανίζομαι από το 22 και ακόμα δεν έχει προχωρήσει», αναφέρει το μήνυμα το οποίο φέρεται να έστειλε ο Κ.Β. στον δήμαρχο Πύργου στις 15 Ιουνίου, περίπου 2 μήνες πριν και ενώ ο δήμος είχε προγραμματίσει ένα άλλο φεστιβάλ μπύρας μέσα στην πόλη.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ το Pyrgos Food Festival διαφημιζόταν ως μια εκδήλωση στη οποία η είσοδος θα ήταν ελεύθερη, τελικά είχε αντίτιμο. Τα ερωτήματα που προκύπτουν εν προκειμένω είναι ουκ ολίγα, όπως σημειώνει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

  • Πώς επιτράπηκε η επιβολή αντιτίμου σε μια εκδήλωση που είχε χρηματοδοτηθεί προκειμένου να είναι ελεύθερη η είσοδος για το κοινό;
  • Ποιος εισέπραξε τα έσοδα;

Η σύνδεση με τη Νέα Δημοκρατία

Διευθύνων Σύμβουλος σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου είναι σύμφωνα με το βιογραφικό του, όπως είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο, ο κ. Ε.Β. (γιος του εκδότη και καναλάρχη), ο οποίος ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ το 2019, αλλά και υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στις τελευταίες εθνικές εκλογές, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εκλεγεί.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν ο εν λόγω κύριος γνωρίζει το περιεχόμενο των μηνυμάτων, όπως αυτά φέρονται να έχουν σταλεί από κινητά τηλέφωνα συγγενών του.

Αυτό που είναι σίγουρα γνωστό είναι ότι ο Όμιλος τα έχει πολύ καλά με το Μέγαρο Μαξίμου. Αν ανατρέξει κανείς στη λίστα Πέτσα και στις χρηματοδοτήσεις του Περιφερειακού Τύπου θα διαπιστώσει ότι πήρε τη μερίδα του λέοντος σε σχέση με τα υπόλοιπα ΜΜΕ του νομού (στην Ηλεία κυκλοφορούν εδώ και χρόνια περισσότερες από μία ημερήσιες εφημερίδες). Πιο συγκεκριμένα η εφημερίδα πήρε 12.000 ευρώ την ώρα που οι υπόλοιπες δύο εφημερίδες της Ηλείας πήραν από κοινού τα μισά. Άλλα 1.200 ευρώ πήρε το site της εφημερίδας, 2.480 ευρώ πήρε ο ραδιοφωνικός σταθμός και άλλα 6.200 ευρώ πήρε το τηλεοπτικό κανάλι του Ομίλου.

Επίσης, είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι, σε εκδήλωση που έγινε για τα 120 χρόνια της εφημερίδας, παραβρέθηκαν κυβερνητικά στελέχη, ενώ και στις διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η εφημερίδα παρελαύνουν υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ, φανερώνοντας έτσι την προνομιακή της σχέση με το κυβερνών κόμμα.

Τ. Αντωνακόπουλος: Η οικογένεια Β. απαιτούσε υποδείκνυε, προειδοποιούσε, απειλούσε

«Με ενημέρωσε ο Γ.Κ. ότι είδε στη Διαύγεια ότι πέρυσι παρά το γεγονός ότι είχε πει ότι θα συνεργαστείς με μας, η εντολή σου… παραβιάστηκε και δόθηκε τελικά αλλού και η Pro… πήρε τελικά το ποσό των 15 χιλιάδων ευρώ. Αν γίνει το ίδιο φέτος, αυτό αποτελεί Casus Belli. Καλό σου βράδυ». Αυτό είναι άλλο ένα μήνυμα το οποίο φέρεται να έστειλε μέλος της εκδοτικής οικογένειας στον απερχόμενο δήμαρχο Πύργου.

"google ad"

«Από την οικογένεια Β. δεχόμουν γραπτά μηνύματα, και όχι μόνο, απαιτήσεων για δουλειές, υποδείξεων, προειδοποιήσεων και απειλών», είπε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Τάκης Αντωνακόπουλος, ενώ σε ερώτηση που δέχθηκε γιατί δεν είχε καταγγείλει όλα τα παραπάνω το προηγούμενο διάστημα, απάντησε:

«Διότι είχαμε δώσει προτεραιότητα στην παραγωγή έργου, όπως φαίνεται σήμερα. Άποψή μας ήταν, εμείς προχωράμε στον δρόμο μας και τα σκυλιά μπορούν να γαβγίζουν. Περιμέναμε να περάσουν οι εκλογές».

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ