14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ιωαννίνων Μάξιμος: ”567 χρόνια κατακτήσεως και οι Τούρκοι νιώθουν ακόμα ανασφάλεια – Θέλετε δεν θέλετε είναι έργο πολιτισμού ορθοδόξων Χριστιανών”

Ημερομηνία:

Ξεκίνησαν οι εορτασμοί προς τιμήν του Αγίου Παΐσιου του αγιορείτου, στον ομώνυμο νεόδμητο Ιερό Ναό (Κιάφα) στα Ιωάννινα.

Κατά την πρώτη μέρα τελέστηκε εσπερινός και παρακλητικός κανόνας στον Άγιο Χαράλαμπο, στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος.

Να αναφερθεί ότι ο θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην απόφαση του Τούρκου Προέδρου για την Αγιά Σοφιά, χαρακτηρίζοντας την “πικρό μαντάτο”.

“Είναι μια πικρή είδηση που μας πληγώνει και μας στεναχωρεί, αλλά αυτό δείχνει την υπεροχή της πίστεως μας. 567 ολόκληρα χρόνια κατακτήσεως και ακόμα νιώθουν ανασφάλεια, ακόμα θέλουν να αποδεικνύουν ότι είναι οι κατακτητές” – πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Μάξιμος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Μάξιμος τόνισε πως “ότι και να κάνουν, η Αγιά Σοφιά θα παραμένει τόπος που λατρεύετε ο Υιός και Λόγος του Θεού.”

“Εμείς πάντα θα λέμε: θέλετε δεν θέλετε εδώ πάντα θα λατρεύετε ο Χριστός, θέλετε δεν θέλετε Έλληνες την έφτιαξαν και γνωρίζετε ότι είναι έργο πολιτισμού ορθοδόξων Χριστιανών” – πρόσθεσε κλείνοντας ο κ. Μάξιμος.

romfea.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...