Κάλεσμα Ακάρ προς την Ελλάδα για διάλογο: Να μιλήσουμε, να λύσουμε τα προβλήματα

Κανένα σχόλιο

Σε διάλογο κάλεσε την Ελλάδα ο Χουλουσί Ακάρ, τονίζοντας ότι η Αθήνα είναι αυτή που δεν επιθυμεί να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με την Τουρκία.

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε ότι ο διάλογος μεταξύ των δυο χωρών είναι πολύ ξεκάθαρος, όπως και οι προθέσεις της Τουρκίας, ενώ αναφέρθηκε στις συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ευελπιστώντας για μια τέταρτη συνάντηση.

Ο Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι είναι αυτή που δεν επιθυμεί διάλογο.

"Sponsored links"

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα milliyet: «Στην Ελλάδα, κάποια στελέχη της σημερινής πολιτικής εξουσίας μπαίνουν στην κούρσα ‘τι να κάνω, τι να πω κατά της Τουρκίας’. Τα νησιά έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, δεν μπορούν να στρατιωτικοποιηθούν σύμφωνα με τα άρθρα 12 και 14 των συμφωνιών της Λωζάνης και των Παρισίων. Αυτό είναι πολύ σαφές και ξεκάθαρο. Αλλά η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί αυτά τα νησιά» ισχυρίστηκε ο τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Δεν υπάρχουν 6 μίλια χωρικών υδάτων και 10 μίλια εναέριου χώρου πουθενά στον κόσμο, αλλά η Ελλάδα τα εφαρμόζει έτσι. Παρ’ όλα αυτά, είμαστε εμείς που λέμε ας κάτσουμε να μιλήσουμε. Η Ελλάδα βάζει άλλους για να μιλήσουν εκ μέρους της. Λέμε, ας καθίσουμε να μιλήσουμε μεταξύ μας, να λύσουμε τα προβλήματα», πρόσθεσε.

 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live