15.8 C
Chania
Wednesday, February 21, 2024

Κάλεσμα και από το Σωματείο Επισιτισμού στο Παγχανιώτικο συλλαλητήριο για την Υγεία την Πέμπτη 8 Φλεβάρη στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Ημερομηνία:

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων-

Μαγειρείων – Ζαχαροπλαστείων – Καφέ Μπαρ – Fast Food Ν. Χανίων καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στο Πανχανιώτικο συλλαλητήριο που οργανώνουν τα σωματεία του Νοσοκομείου Χανιών την Πέμπτη 8 Φλεβάρη στις 6μ.μ στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό κείμενο:

Το σωματείο Επισιτισμού ν. Χανίων συντονίζει την δράση του με τα σωματεία εργαζομένων στην Υγεία και παλεύει ενάντια στην πολιτική που υποβαθμίζει την υγεία και τη ζωή μας, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα κέρδη των ιδιωτικών κολοσσών. Παλεύουμε ενάντια τη σοβαρή υποβάθμιση των δημόσιων μονάδων υγείας.

Οι εργαζόμενοι βιώνουμε στο πετσί μας την σχεδιασμένη απαξίωση του Νοσοκομείου με χειρουργεία να αναστέλλονται , θεραπείες να αναβάλλονται , μεγάλη αναμονή, να μην έχουμε παιδοχειρούργο στα Χανιά Αυτές οι συνθήκες θα έχουν, έχουν,  ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία μας και τις συνθήκες εργασίας των υγειονομικών.

Όλη αυτή η κατάσταση στις δημόσιες δομές υγείας δεν είναι τοπικό φαινόμενο, είναι πανελλαδικό.

Συνάδελφοι συναδέλφισσες

Η κατάσταση στον χώρο της υγείας είναι  πολιτική επιλογή της σημερινής κυβέρνησης συνεχίζοντας τον δρόμο που άνοιξαν οι προηγούμενες, το κριτήριο τος είναι κόστος και το όφελος , η έννοια τους είναι πως ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο .

Το σχέδιο του λέει :

  • μετατροπή των Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ, και την παράδοση τους στους εμπόρους της υγείας, με τη χρηματοδότησή τους κατά ένα ελάχιστο μέρος από το κράτος και κατά κύριο λόγο από τις άμεσες (π.χ. στην απογευματινή λειτουργία) και έμμεσες (μέσω ΕΟΠΥΥ) πληρωμές των ασθενών-πελατών.
  • ,Ενώ το λογικό είναι να γίνουν μόνιμες προσλήψεις ώστε να στελεχωθούν πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία, οι δομές της ΠΦΥ και το ΕΚΑΒ με μισθό που να καλύπτει τις ανάγκες του προσωπικού, στην πραγματικότητα το μπαλώνουν με μετακινήσεις υγειονομικών
  • Οι παραιτήσεις του προσωπικού είναι πάρα πολλές ,εξαιτίας της καθήλωσης των μισθών και εξαιτίας της εντατικοποίησης, που χτυπάει κόκκινο. Υπερεφημέρευση, διπλοβάρδιες, περικοπή ρεπό και αδειών εξουθενώνουν τους συναδέλφους υγειονομικούς.
  • Παράλληλα, ολοένα και περισσότεροι ασθενείς, αποκλεισμένοι από το δημόσιο σύστημα υγείας, θα αναγκάζονται να καταφεύγουν στο ιδιωτικό τομέα, ενώ θα αυξηθούν οι κίνδυνοι από την καθυστέρηση στη διάγνωση και θεραπεία όσων δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν.

Παλεύουμε για ένα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ σύγχρονο αναβαθμισμένο σύστημα υγείας, που να ικανοποιεί καθολικά τις ανάγκες, αξιοποιώντας τις εξελίξεις της επιστήμης.

Διεκδικούμε:

  • Πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων νοσοκομείων, της ΠΦΥ και του ΕΚΑΒ με το αναγκαίο
  • Αύξηση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων και της υγείας αποκλειστικά από το κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση πληρωμών ασθενών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στην απογευματινή λειτουργία των νοσοκομείων. Δωρεάν ολοήμερη λειτουργία δημόσιων δομών υγείας. Να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για τον προσωπικό γιατρό. Όχι στην εφαρμογή του νόμου Γκάγκα που καταργεί την αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ
  • Όχι στη μετατροπή νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ. Όχι στις συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) υγείας.

Όχι σε παραχώρηση υπηρεσιών των δημόσιων δομών υγείας σε ιδιώτες. Καμία εμπλοκή ιδιωτών και επιχειρηματιών της υγείας σε εργαστήρια και μηχανήματα των δημόσιων νοσοκομείων. Όχι στη μεταφορά ασθενών από τις δημόσιες στις ιδιωτικές κλινικές

Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με προσλήψεις γιατρών όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων και όλου του αναγκαίου λοιπού προσωπικού

  • Ένταξη στα ΒΑΕ όλων των υγειονομικών. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας της υγείας και σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς

Να ενισχυθούν ουσιαστικά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους (ΣΕΠΕ), με μόνιμο προσωπικό από έμπειρους επιθεωρητές, να πολλαπλασιαστούν οι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς.

"google ad"

Όλοι και όλες στην Πανχανιώτικο συλλαλητήριο που οργανώνουν τα σωματεία του Νοσοκομείου Χανιών  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ 6μ.μ πλ. Αγοράς

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ