14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Κάποιοι δήμοι βάζουν μηδενικά τέλη στα νοσοκομεία, στα Χανιά ο Δήμαρχος τους έβαλε 250.000 ευρώ και κάνει συσκέψεις για την κατάσταση που βρίσκεται

Ημερομηνία:

Υπάρχουν δήμοι που μειώνουν τα δημοτικά τέλη σε ακίνητα που χρησιμοποιούνται για κοινωφελείς, μη κερδοσκοπικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς και άλλοι που επιβάλλουν εξωφρενικά δημοτικά τέλη και εξωθούν στα άκρα τη σχέση τους απαιτώντας την είσπραξή τους. Λ.χ., ο Δήμος Πάτρας και ο Δήμος Ιωαννίνων ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, ο Δήμος Χανίων στη δεύτερη.

Ενώ λοιπόν σε πολλούς δήμους τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν τα νοσοκομεία είναι χαμηλά ή μηδενικά επειδή οι δημοτικές αρχές αναγνωρίζουν ότι η χρήση των ακινήτων δεν είναι κερδοσκοπικη αλλά εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και την υγεία των πολιτών, στα Χανιά ο Δήμαρχος Χανίων κ. Σημανδηράκης ζητά την είσπραξη δημοτικών τελών 250.000 ευρώ.

Μάλιστα, όταν η τωρινή διοίκηση του νοσοκομείου Χανίων με τον κ. Μπέα έθεσε το θεμα στη δημοτική αρχή όχι μόνο ο δήμος Χανίων δε δεχθηκε τη μείωση των δημοτικών τελών αλλά εξώθησε την κατάσταση στα άκρα. Το αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο Χανίων να βρίσκεται στα δικαστήρια με τον Δήμο Χανίων και να ζητά την επιστροφή ποσού 1,5 εκ. ευρώ από τον Δήμο επειδή επί σειρά ετών χρεωνόταν δημοτικά τέλη για έκταση 188.629 τ.μ. τη στιγμή όπου οι στεγασμένοι χώροι του νοσοκομείου είναι 48.000 τ.μ.

Όλα αυτά τα χρόνια, ο Δήμος Χανίων που τώρα πλειοδοτεί σε ευαισθησία καλώντας σε συσκέψεις για το μέλλον του νοσοκομείου, εισέπραττε τα χρήματα αδιαφορώντας για τις συνέπειες στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του τα Χανιώτικα Νέα σε μια σειρά δήμους της Κρήτης τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν μηδενικά τέλη, όπως και σε μια σειρά άλλους δήμους της χώρας.

Πιο αναλυτικά:

• Βενιζελειο Νοσοκομείο Ηρακλείου: Μηδενικά τέλη

• Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου: μηδενικά δημοτικά τέλη

• Νοσοκομείο Σητείας: μηδενικά δημοτικά τέλη

• Διαλυνάκειο Νεάπολης Λασιθίου: μηδενικά δημοτικά τέλη

• Νοσοκομείο Κέρκυρας: Μηδενικά δημοτικά τέλη

• Νοσοκομείο Λάρισας: Για 96.000 τετραγωνικά, πληρώνει 1294 ευρώ το μήνα.

• Νοσοκομείο Σερρών: 20 ευρώ τον μήνα.

• Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων: 3.747,51 ευρώ το μήνα.

"google ad"

• Τέλος, το ΑΧΕΠΑ, το δεύτερο μεγαλύτερο Νοσοκομείο στην Ελλάδα με 800 κλίνες, πληρώνει κάθε μήνα 3900 ευρώ δημοτικά τέλη!

Εύλογα λοιπόν τίθεται το ερώτημα αν οι επιθέσεις προς τη διοικηση του νοσοκομείου Χανίων είναι και στοχευμένες, χρησιμοποιώντας πάντως τα υπαρκτά και διαχρονικά προβλήματα στο νοσοκομείο Χανίων τα οποία έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα και αφορούν κυρίως την έλλειψη ιατρικου και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και την υποχρηματοδότηση.

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...