21.8 C
Chania
Thursday, October 10, 2024

Κάτω τα χέρια από τον επαρχιακό τύπο

Ημερομηνία:

Η κυβέρνηση διώκτης του λαού υπακούοντας πιστά στα κελεύσματα και εξυπηρετώντας στο ακέραιο τις ορέξεις της τρόικας εκτελεί πλέον ένα σχέδιο ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ των πάντων.

Τελευταία έβαλε στο στόχαστρο την καρδιά της Δημοκρατίας, τον Επαρχιακό Τύπο.

Με αποφάσεις που ψήφισε στα πλαίσια του «μεσοπρόθεσμου» και με κακή εκτέλεση των νόμων που διέπουν τη λειτουργία του Επαρχιακού Τύπου, επιχειρεί να δώσει την χαριστική βολή στις εφημερίδες της Περιφέρειας..

Κόβει ή περιορίζει την ταχυδρομική ατέλεια του Τύπου καθιστώντας απαγορευτική την αποστολή του στα χωριά, στους δήμους αλλά και σε κάθε ένα που επιθυμεί να είναι συνδρομητής και εκτός της επαρχίας.

Κόβει και την τηλεφωνική ατέλεια δυσχεραίνοντας τα μέγιστα το δημοσιογραφικό έργο. Και δεν έφταναν όλα αυτά, έρχεται και ο Δήμος Χανίων με μία απόφαση παράνομη και καταχρηστική και στερεί από σημαντικά έσοδα τις επαρχιακές εφημερίδες.

Στην περίπτωση του ΑΓΩΝΑ της Κρήτης συμψηφίζει κλήσεις που «μοίραζε» η Δημοτική Αστυνομία απλόχερα… στο δημοσιογραφικό αυτοκίνητό της εφημερίδας ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ!!

Επειδή όλα αυτά αποδεικνύουν και μας πείθουν ότι για πρώτη φορά από το 1981 ο Α.τ.Κ. βρίσκεται υπό κανονικό ΔΙΩΓΜΟ καλούμε όλους τους Χανιώτες να σταθούν υποστηρικτικά στην εφημερίδα και να στηρίξουν δυναμικά μια προσπάθεια που γίνεται με γνώμονα αποκλειστικά το συμφέρον του τόπου.

Ουδέποτε είχαμε φανταστεί ότι αυτοί που θα επιχειρούσαν αδίστακτα – χωρίς έλεος να μας «κλείσουν το σπίτι» θα ήταν το ΠΑΣΟΚ και οι άνθρωποι που κατά καιρούς στο παρελθόν στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Ο ΑΓΩΝΑΣ της Κρήτης δηλώνει δημόσια ότι εφ’ όσον δεν διαπιστώσει αλλαγή στάσης όσων με την ψήφο και την τακτική τους συντελούν στη ΦΙΜΩΣΗ του Επαρχιακού Τύπου, δεν πρόκειται ξανά να φιλοξενήσει «δελτία τύπου» και τις ανακοινώσεις τους παρά μόνο περιληπτικά.

Εάν επιθυμούν τη δημοσίευση ολόκληρων των ανακοινώσεών τους θα πρέπει να καταβάλλουν το αντίτιμο αφού με τη στάση τους οδήγησαν τις εφημερίδες της Περιφέρειας στην οικονομική εξουθένωση.

Η οικονομική εξουθένωση που είναι κατ’ ουσίαν επίθεση στην ελευθερία έκφρασης και στην Δημοκρατία που αυτοί όφειλαν εκ της ιδιότητας που έχουν ως βασικοί θεσμικοί παράγοντες, να προασπίζουν.

Η αποτυχία της αυτή δε μπορεί να θεωρηθεί τυχαία μιας και την ίδια περίοδο πραγματοποιείται μία ολομέτωπη επίθεση σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων και των εργατικών δικαιωμάτων. Ένας Τύπος εξαρτημένος και οικονομικά εξουθενωμένος είναι ανίσχυρος να διαδραματίσει το ρόλο για τον οποίο υπάρχει.

«Όπως έστρωσαν έτσι θα… κοιμηθούν»…

ΑΓΩΝΑΣ της ΚΡΗΤΗΣ
Η εφημερίδα που από τις 8 Ιουλίου του 1981 είναι μαζί σας και θα συνεχίζει να σας συντροφεύει σε πείσμα των διωκτών της.

Υ.Γ. Αναμένουμε και από τα άλλα τοπικά έντυπα καθημερινά, εβδομαδιαία ή μηνιαία να ξεκαθαρίσουν πλήρως τη στάση τους για τις σημαντικές για τη Δημοκρατία και τον τόπο εξελίξεις.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δραματική διάσωση τουρίστριας στα Σφακιά

Μια δύσκολη επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, όταν μια...

Βρέθηκαν δεκάδες κιλά χασίς και 220 δενδρύλλια στον Αποκόρωνα

Μεγάλη ποσότητα κάνναβης καθώς και πολλά δενδρύλλια εντόπισαν οι Αστυνομικές Αρχές στην Κρήτη. Συγκεκριμένα...

Άνω κάτω ο ΕΦΚΑ Κρήτης – Αιφνίδιες μετακινήσεις για να βολευτούν “τα δικά μας παιδιά”;

Απίστευτη αναστάτωση έχει προκληθεί όπως μαθαίνουμε ανάμεσα στους εργαζόμενους...