21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κίεβο: 100 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώνονται και άλλοι 500 τραυματίζονται καθημερινά στον πόλεμο – Αυξάνονται οι περιπτώσεις λιποταξίας

Ημερομηνία:

«Έως και 100 Ουκρανοί στρατιώτες» σκοτώνονται και «500 τραυματίζονται καθημερινά» στις μάχες με τον ρωσικό στρατό, δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ.

Ο υπουργός έδωσε αυτά τα στοιχεία καθώς οι μάχες συνεχίζουν να μαίνονται στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς, ιδίως στις περιοχές Σεβεροντονέτσκ και Λισιτσάνσκ. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δηλώσει την 1η Ιουνίου ότι ο στρατός χάνει 60 έως 100 στρατιώτες την ημέρα.

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση των μυστικών υπηρεσιών στην οποία παρουσιάζεται η εικόνα στην πρώτη γραμμή του μετώπου, και στην οποία αναφέρεται η εφημερίδα The Independent, οι ουκρανικές δυνάμεις υφίστανται μαζικές απώλειες καθώς οι ρωσικές δυνάμεις υπερτερούν σε αναλογία 20 προς ένα στο πυροβολικό και 40 προς ένα ως προς τα πολεμοφόδια.

Οι περιπτώσεις λιποταξίας αυξάνονται κάθε εβδομάδα

Η έκθεση που έχει συνταχθεί από Ουκρανούς και Δυτικούς αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών, δείχνει επίσης ότι οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στο να ανταποκριθούν στους ρωσικούς βομβαρδισμούς καθώς το πυροβολικό τους είναι περιορισμένο στην εμβέλεια των 25 χιλιομέτρων, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις μπορούν να καταφέρουν πλήγματα από απόσταση 12 φορές μεγαλύτερη.

Η έκθεση, την οποία είδε ο Independent, αναφέρει ότι η επιδείνωση της κατάστασης στο Ντονμπάς, με έως και 100 στρατιώτες να σκοτώνονται καθημερινά, έχει «σοβαρό αποθαρρυντικό αντίκτυπο στις ουκρανικές δυνάμεις, καθώς και πολύ πραγματικές υλικές επιπτώσεις και οι περιπτώσεις λιποταξίας αυξάνονται κάθε εβδομάδα».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη...

Εργασίες του Δήμου Χανίων στα πεζοδρόμια της οδού Αποκορώνου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι μεγάλες παρεμβάσεις ανακατασκευής...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία...