17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων Μηδενική Ανοχή: «Αδελφέ μας Γιάννη: η αλήθεια σου δεν έφτανε» – Διαδήλωση σήμερα έξω από την Τριμάρτυρη

Ημερομηνία:

Μετά και τους θριαμβευτικούς τόνους της ανακοίνωσης της Ιεράς Μητρόπολης Κισσάμου και Σελίνου για την αθώωση των δύο κληρικών στην υπόθεση βιασμού του 20χρονου ΑμΕΑ Γιάννη, η Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων “Μηδενική Ανοχή” αναφέρει τα εξής:

Μηδενική Ανοχή: «Αδελφέ μας Γιάννη: η αλήθεια σου δεν έφτανε»

Η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρεθύμνου ΔΕΝ δικαιώνει τον συνανάπηρο μας Γιάννη, ο οποίος βασανίστηκε και κακοποιήθηκε σεξουαλικά, με θύτες το στενό οικογενειακό του περιβάλλον στο χωριό Γλώσσα Πλατανιά, στην Κρήτη.

Η τοπική πολιτική και εκκλησιαστική εξουσία έκανε το «χρέος της».

Διασφάλισε – χρησιμοποιώντας κάθε μέσο – ότι για έναν κατάφορα αδικημένο άνθρωπο με νοητική βλάβη ΔΕΝ θα καταστρέψει τα ευυπόληπτα μέλη της κοινωνίας.

Από τις 6 Δεκεμβρίου, που ξεκίνησε το δικαστήριο στο ΜΟΔ Ρεθύμνου, βρέθηκαν στο πλευρό του Γιάννη φορείς και συλλογικότητες για να υπερασπιστούν το αυτονόητο.

Τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας.

Όσα ο Γιαννης βίωσε μια ολάκερη ζωή δεν είναι κανονικότητα.

ΔΕΝ υπάρχουν δικαιολογίες για τις συνθήκες διαβίωσης του και τον εξαναγκασμό του να «ζει» σε αποθήκες, στάβλους ή στην ύπαιθρο.

ΔΕΝ αντισταθμίζεται η συνεισφορά στον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού και τα τραπεζώματα των κατηγορουμένων με τους ομαδικούς βιασμούς στον κοινωνικά ευάλωτο Γιάννη.

ΔΕΝ μπορεί οι συνήγοροι των κατηγορουμένων να αξιώνουν ελαφρυντικά λόγο πρότερου έντιμου βίου όταν στη δίκη είχε αναγνωστεί το ογκωδέστατο κατηγορητήριο που έφτανε για να λυγίσει κάθε άνθρωπος.

Άνθρωπος όμως!

ΔΕΝ μπορεί η ελληνική δικαιοσύνη να κρίνει τον Γιάννη ακατάλληλο ως φορέα της αλήθεια του επειδή είναι ανάπηρος.

ΔΕΝ μπορεί να πανηγυρίζουν οι ιερείς με τους συγγενείς τους επειδή τελικά ο ανάπηρος Γιαννης μπορεί να πέσει θύμα βιασμών και ΔΕΝ θα γίνει πιστευτός.

"google ad"

ΟΡΓΗ και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ για τον διάχυτο ΜΙΣΑΝΑΠΗΡΙΣΜΟ και την ΕΞΙΔΑΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ σας.

Συγνώμη Γιάννη, ΕΜΕΙΣ οι συνανάπηροι σου, ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ.

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ

Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων

Υπενθυμίζεται επίσης ότι αύριο υπάρχει κάλεσμα διαμαρτυρίας στην Τριμάρτυρη, στις 14:00 από την rosa nera.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ